Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

May-May Meijer

May-May Meijer is ervaringsdeskundige bij het UMC Utrecht en oprichter van een vredesorganisatie.  Ze schreef onder andere de boeken ‘Hier ben ik‘ en ‘Missie Wereldvrede.

May-May heeft ook een website

Geniet van kleine dingen – gedicht van May-May

Blog-geniet van kleine dingen

In dit achtste en alweer laatste blog in de nieuwe herstelreeks beschrijft May-May wat haar geholpen heeft bij haar herstel van psychosen, manieën en depressie. Het gaat over iets wat we heel vaak zeggen. Geniet van kleine dingen. Maar doen we het ook? Even een genietmomentje met May-May. “Ik wens je alle liefs en goeds.”

Geniet van de kleine dingen

In dit achtste blog over mijn herstel van psychose, depressie en manieën citeer ik graag een gedicht dat een vriendin me voordroeg. Zij had het uit haar Poëzie-album en een oppas heeft het ook in mijn Poëzie-album geschreven.

Het waarderen van kleine dingen begon tijdens mijn psychosen

Ik maakte foto’s van de Rembrandthof en van de natuur in en om de Rembrandthof.

wees bevriend met kleine dingen
met een kleine bloem die bloeit
met de vogeltjes die zingen
met een vlindertje dat stoeit
met de held’re regendruppels
met de warme zonneschijn
wees bevriend met alle mensen
en je zult gelukkig zijn

Dit was alweer de laatste herstelblog van deze reeks.

Ik wens je alle liefs en goeds! Eventuele vragen en opmerkingen kun je achter laten onderaan de blog.

Liefs,

May-May

Foto Een klein viooltje dat groeit op de stoeprand gefotografeerd door May-May

Reacties

2 reacties op “Geniet van kleine dingen – gedicht van May-May”

 1. Peter Pijls

  Bedankt voor deze serie blogs May-May. Ik volgde ze op de voet, om redenen die je zult begrijpen. Als collega-bevoorrechte heb ik een vraag aan je: hoe verhoud jij je tot het vraagstuk afstand/nabijheid? Dat is al een leven lang een issue voor me. Dan: de optelsom van je laatste serie blogs lijkt me ook een lofzang op de zelfgekozen afzondering; het Verneinen van het dogma dat we verplichte fysieke verbinding moeten combineren met een altoos brandend wierooksstaafje?
  Groeten,
  Peter Pijls

  1. May-May

   Ha Peter,
   Jij ook bedankt! Wat bedoel je precies met afstand-nabijheid? Meedraaien in de maatschappij bedoel je? Ik doe soms mee in de maatschappij, ik zorg voor mijn zoon (co-ouderschap), werk bij Seats2Meet, en ben ook regelmatig in de natuur. Daar voel ik me fijn. Ook ga ik soms naar de kerk. Ik voel me psychosegevoelig en spiritueel. Ik brand geen wierook, maar als iemand dat wel doet vind ik dat prima. Ik probeer trouw te zijn aan het uitdragen van God’s boodschap. Heb Liefde voor alles dat Leeft. Op mijn manier – en met hulp van Christus – probeer ik de wereld wakker te schudden.
   Groeten,
   May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *