Veel gezochte termen

Psychosenet blog

John Weilacher, een kunstenaar in Maastricht

Blog- J0hn Weilacher

Hallo, mijn naam is John JHH Weilacher, ik ben een kunstenaar woonachtig in Maastricht.

Ik maakte veel muziek, ook video’s en films, deze zijn allemaal online tevinden , althans 99% van mijn werk staat op het internet

Wie is John Weilacher

Tijdens Pinksteren en Hemelvaart 2022 begon ik in tongen te spreken. Een stroom van woorden vloeide uit mij die ik niet kon tegenhouden, terwijl ik om mij heen stemmen hoorde die mijn aandacht wilden , met mij spraken en zelfs instructies gaven. De stemmen introduceerden zichzelf vaak als “ director voices” stemmen die het leven van diegene die ze hoort willen regiseren.
Ik besloot mijzelf te filmen tijdens deze geestelijke toestand. De “director voices” toetelaten; om mij als een medium te gebruiken voor het maken van een experimentele film.

Space force 9

Het resultaat is een vijf uur en drie kwartier durende film, plus een voorwoord.
Tijdens het maken van de film werd ik overspoeld door visioenen en een legioen aan stemmen, die niet te horen of te zien zijn op het film materiaal en de opnames zelf. Toch speelden deze onzichtbare invloeden een grote rol in het maken van de film. De film heet: “ SpaceForce 9 & The Lord Of The JohnnyBuddhas “ Het is een Expirimentele Science Fiction Comedy in Zwart Wit . Te vinden op Youtube met voorwoord erbij:

YouTube player

Nadat ik alle scenes bij elkaar had gefilmd, werd ik opgenomen in een zorginstelling.

Tijdens het maken van de film had ik voor geluidsoverlast gezorgd bij de buren die mij gemeld hebben. Ik beleefde de scenes in de film als een realiteit waarin ik mij bevond, ik zag er heel epische dingen bij in mijn hoofd in kleurrijke visioenen. Tsja had mijzelf echter niet meer onder controle en werd opgenomen. Ik ben bekend met psychoses uit het verleden en ben vaker in instellingen en isoleer cellen geweest.

PC meegenomen

Tijdens mijn opname heb ik mijn pc meegenomen en in de instelling verder gewerkt aan het knippen en plakken (editen) van de film. En zo gebeurde het dat ik de laatste versie van de film recent vanuit begeleid wonen heb ge-upload. Nu dat ik dit schrijf kan ik berichten dat ik geen stemmen meer hoor en geen wanen meer beleef. En ik dacht het wordt tijd mijn werk te delen. Het maken van al deze werken begon in 2008 tot heden. En hieronder zal ik meer delen van mijn werken. Er zijn meerdere onderdelen aan het totaal beeld van mijn kunst: Muziek , Films en Gedichten.

Ik maakte meer dan vijftig muziek albums, deze zijn te beluisteren . Ook heb ik een soundcloud pagina . Bij deze muziek albums horen videoclips.
Verder schreef ik twee dichtbundels en enkele korte verhalen, te vinden op mijn website. Ook maakte ik een serie psychedelische retro style films die bij de muziek en de gedichten horen: Perfect om te binge-watchen.

Als laatste link wil ik een playlist naar mijn psychedelische lezingen geven, waarin ik over mystieke onderwerpen poetische spoken word lezingen geef, die ik “ beat sermons “ noem.

Ik wilde wellicht in latere blogposts in gaan op de verhalen achter andere individuele werken, en kan ook meer ingaan op mijn verleden en leven met de psychiatrie. Echter hoop ik dat het werk voor zich spreekt zonder verder meer uitleg. Het is een epische serie waar men uren aan kijk- en luister plezier kan beleven.

Met vriendelijke groet aan de lezers en redactie
John J H H Weilacher


John J.H.H. Weilacher is een kunstenaar uit Maastricht, Nederland, geboren in 1983 te Heerlen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit muziek, film en poëzie. Verdiepende in, en een geschiedenis hebbende van onderzoek naar mystiek, waagde hij zich aan vele psychonautische reizen.

Meer lezen:

Reacties

Eén reactie op “John Weilacher, een kunstenaar in Maastricht”

  1. Erik

    Mooi verhaal . Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *