Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Kunstproject Psychose

Nieuws A dialogue – Psychoses a way of perception

Mijn name is Hanna-Lina en binnen mijn afstudeerjaar aan de academie voor danseducatie op Fontys hogeschool voor de kunsten heb ik het project A dialogue – Psychoses a way of perception? Mental disease or healing?’ opgestart.

Deskundigen, naasten, niet-rechtstreeks getroffenen en spirituele personen (mensen die door middel van alternatieve methodes, zoals trancerijsen, readings of hypnose  anderen helpen) zullen apart van elkaar van de avond genieten, om een zo eerlijk en veilig mogelijke sfeer te creëren.

Binnen dit project is het eerste doel om na mijn interdisciplinaire voorstelling (visuals, dans, muziek) een nagesprek met u te voeren

Binnen dit nagesprek wil ik graag een zo breed mogelijke beschouwing over het thema psychose te verzamelen. Als volgende stap zullen deze beschouwingen objectief documenteerd worden en zal de voorstelling herwerkt worden.

Uiteindelijk zullen de uitkomsten gedeeld worden met een breed publiek, waarin hopelijk ook alle doelgroepen bij elkaar komen. Het project sluit af met een maatschappelijke voorstelling over het thema die gemaakt zal worden van naasten, deskundige, onrechtstreeks getroffene, spirituele  en kunstenaars uit verschillende disciplines.

Doel van dit project is om de vooroordelen en algemene verwarringen rond het thema psychoses te minderen. Graag wil ik eraan bijdragen dat we leren minder in hoekjes te denken.

Ik ben geen wetenschapper; ik ben ervaringskundige en dansmaker.

Op deze website vindt u een gedetailleerdere uitleg over mijn project. En je zult vooral te zien krijgen waar en wanneer precies de voorstellingen plaats vinden.

U kunt mok ook een mail sturen (Ha-li-hu@web.de) als u vragen hebt of op de hoogte wilt blijven.

Meer informatie is te vinden op:

https://ha-li-hu.wixsite.com/psychose
https://www.hanna-lina.de/
https://www.donaldvandezanden.nl/


Hanna-Lina is 26 jaar oud en is getrouwd met een ontzettend lieve man. Ze is een dansmaker, dansdocent en performer. Vanaf haar 18e tot haar 19e was ze opgenomen op de gesloten afdeling van de psychiatrie i.v.m. haar schizoaffectieve stoornis.

Fotocredits: Noortje van Geestel, Theaterfotografie