Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Theatersolo HEEN van Paul van der Laan over zijn psychoses

Event - HEEN

De indrukwekkende theatersolo HEEN van Paul van der Laan over zijn psychoses is nu op tournee, en kan op verzoek ook gespeeld worden bij psychose-gerelateerde zorgorganisaties, zoals inloophuizen, zelfregie-centra en naastenbijeenkomsten.

Een man keert terug in de kale kamer die zijn gevangenis was, maar ook een veilige begrenzing van zijn op drift geraakte geest

De kamer betreden is teruggaan naar de duisternis, de angstfantasieën, de uitzinnige extase en de grootheidswaan. In uitgezuiverde, fysieke taferelen zonder veel woorden laat Van der Laan zijn lichaam herinneren hoe het was.

Het publiek is zijn intieme getuige, maar verandert mee met zijn verschuivende binnenwereld

Het wordt de dokter die hem controleert, de broer die op bezoek komt of de indringer die zijn spullen heeft verschoven.

Meer weten over de voorstelling en de geplande data? Check dan deze site!

Recensies:

Als Van der Laan de ruimte weer verlaat, weet je dat je zojuist iets meesterlijks hebt gezien: theatraal engagement van een bijna ongeëvenaarde urgentie en generositeit.” Theaterkrant.nl, 25 september 2021

Jezelf tot het uiterste dwingen. In deze indrukwekkende solo doet mimespeler Paul van der Laan dat. Met zijn lichaam als instrument en canvas toont hij de destructieve en uitputtende greep die psychoses kunnen hebben op een mens.”

Heen staat in Het Parool in de top 5 beste voorstellingen van 2019:

Over jezelf tot het uiterste dwingen. In deze indrukwekkende solo doet ook mimespeler Paul van der Laan dat. Met zijn lichaam als instrument en canvas toont hij de destructieve en uitputtende greep die psychoses kunnen hebben op een mens. Op momenten een bijna ondraaglijke kijkervaring en juist daarom ijzersterk.”


Paul van der Laan over HEEN: “Psychoses kunnen een leven diepgaand beïnvloeden. Ze brachten mij naar uithoeken van mijn geest die ik nog niet kende. In deze solo zoek ik momenten op waar mijn waan het won van de werkelijkheid. En andersom.

Meer lezen over psychose?