Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Steppingstones – therapie voor in je broekzak

actueel - Therapie voor in je broekzak

Therapie voor in je broekzak, wie zijn we en wat doen we? De zomer is in aantocht. Voor veel mensen een tijd om de teugels wat te laten vieren. De dag de dag te kunnen laten. Sinds ik werk in de zorg gaan vakantieperiodes bij mij steevast gepaard met gemengde gevoelens.
Vakantie is niet voor iedereen een tijd van genieten.

Steeds opnieuw overvalt me het gevoel van leegte als ik mensen spreek voor wie vakantie geen pretje is. Omdat de leegte dan meer voelbaar is.
En omdat de vaste routines worden onderbroken. En ook omdat anderen samen zien genieten de eigen pijn zo tastbaar maakt.

Wat zou het mooi zijn om iets te kunnen betekenen voor mensen die op zoek zijn naar handvaten om ook de dag te dag te leren laten. De dag te kunnen leven in plaats van te overleven. Stappen te zetten naar beter leren voelen. En zo is Steppingstones ontstaan.

We noemen het ook wel ‘Therapie voor in je broekzak’

Steppingstones is een nieuw online community platform op Instagram dat ik samen maak met mensen die eerder therapie hebben gevolgd. Met mensen die berichten ter inspiratie doorsturen. En met mensen die schematherapie (leren) geven.

De term schematherapie mag je direct weer vergeten. Wij gebruiken onderdelen van de schematherapie vooral vanwege de heldere taal om je eigen gevoelens, gedachten en gedrag te onderzoeken. Met altijd aandacht voor herstel. Door je positieve kanten te versterken. En je weer blijer te leren voelen.

Op het platform ontdek je de 7 stappen naar beter voelen

Alle informatie is ingedeeld in 1 van 7 kleuren, die corresponderen met 1 van 7 universele behoeften van de mens. Simpel gezegd datgene wat we nodig hebben om ons beter te leren voelen.

Dus:

  • Als je de 7 stappen naar beter voelen wil ontdekken.
  • Als je meer wil leren over de basis van schematherapie.
  • Als je inspiratie zoekt of juist deelt bij jouw zoektocht naar herstel.
    Dan zijn wij er voor jou!

Therapie vanuit je broekzak bestaat natuurlijk helemaal niet.
Net zoals je therapeut nooit mee jouw echte leven binnenwandelt.
En dús stop je ons voortaan lekker in je broekzak.

We gaan nog veel moois beleven samen!

Nieuwsgierig?

Extra vrije tijd deze zomer?

Doe dan mee met onze PsychoseNet Steppingstones Summerschool.

In de week van 7 augustus 2023 plaatst Steppingstones elke dag (7 dagen achtereen) nieuwe berichten en verhalen met 1 van de 7 behoeften als thema op de Instagram pagina van SteppingStones.

Je vindt dan elke dag nieuwe informatie, tips om zelf aan de slag te gaan en inspiratie, zoals boeken, muziek en lijftips. Alles rond het thema van die dag.
En elke dag is er iemand online beschikbaar voor je vragen. Of je kunt een gesprekje voeren via de Instagram chat van Steppingstones.

Kun je niet wachten?

Volg ons dan direct op Instagram. Vinden we leuk! Stap voor stap samen op weg naar beter voelen.


Bericht van Diana Laponder. Vrouw, 46 jaar, moeder van 2 prachtige tieners.
Werkzaam als klinisch psycholoog in de psychiatrie, UMC Utrecht.
Work hard, Play hard is haar motto. In haar werk zet ze zich in om mensen in verbinding te brengen met zichzelf en met anderen. Houdt van buiten zijn, hardlopen, yoga en boeken.

Afwisselen met lezen in de zomervakantie?