Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Waar vinden we goede hulp voor onze zoon die lijdt onder de problemen van zijn broer?

Vraag

Wij zoeken hulp en ondersteuning voor onze jongste zoon. Zijn oudere broer heeft veel problemen, hij is verslaafd en erg manipulatief. Er gaat veel aandacht naar hem toe.

Onze jongste zoon komt hierdoor vaak aandacht tekort en heeft zelf ook veel moeite met de situatie. Hij wil er graag met een deskundige over praten.

Antwoord

Beste Anoniem,

Goed dat je deze vraag stelt en ondersteuning zoekt voor jullie jongste zoon. Goed ook dat jullie je ervan bewust zijn dat hij dat hard nodig heeft. Als ik het goed lees gaat er veel aandacht naar de oudere broer met zijn ingewikkelde problematiek, waardoor de jongste erbij inschiet. Dat is geen gezonde situatie.

Je kunt aankloppen bij de huisarts die een verwijzing kan geven naar de POH-GGZ (Praktijkondersteuner huisarts-GGZ). Je schrijft niet of je zieke zoon in behandeling is bij een GGZ-instelling of instelling voor verslavingszorg. Als dat zo is, kun je daar informeren of zij ondersteuning kunnen bieden aan jullie jongste zoon.

Ypsilon heeft een lotgenotengroep voor broers en zussen. Hierbij de link naar de pagina met informatie over dit onderwerp:

https://www.ypsilon.org/broerzus-van

of kijk ook eens op deze site:

https://www.welzijn.nl/informatief/brussen/

Jullie zouden ook een vrijgevestigde psycholoog kunnen inschakelen. Een speltherapeut is ook een mogelijkheid, maar het kan zijn dat de jongste daar al niet meer de leeftijd voor heeft. Omring hem met zoveel liefde als kan.

Ik wens jullie veel wijsheid en sterkte.

Met vriendelijke groet,

Ypsilon

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Ypsilon op 1 mei 2021

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook