Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Hoe geef ik mijn leven vorm met de Corona maatregelen?

Vraag

Ik heb aantal jaar geleden de cursus ‘ Spiritual Response Therapy’ (cursus waar je leert om het leven meer vorm te geven) gevolgd.  Dit is wat mij het meest helpt om stabiel te blijven. Als ik dreig instabiel te worden, grijp ik terug op deze methode. Echter nu met quarantaine vergt dit aanpassingen, Hoe kan ik het sociale aspect invullen? Afgelopen week heb ik wat gemengde symtomen gehad (rapid cycling) en ik weet niet goed hoe ik het nu goed kan toepassen

Antwoord

Ja dit is een probleem waar veel mensen nu mee kampen: het wegvallen van je alledaagse sociale ritme en de gebruikelijke activiteiten. Ik heb daar natuurlijk geen oplossing voor behalve wat aan iedereen wordt aangeraden: houd vast aan het voor jouw gebruikelijke dag- en nachtritme, houd sociale contacten aan via telefoon, Facetime, whatsapp, etc. Eet op de gebruikelijke tijden. Ga regelmatig naar buiten (neem wel de algemeen afgesproken regels in acht). Het vergt natuurlijk wat improvisatievermogen. Praat er met je vrienden over, hoe pakken zij dat aan? Het zijn moeilijke tijden, en het is voorlopig nog niet voorbij.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Ralph Kupka op 25 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen

Lees ook