Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Clara Koek is psycholoog en psychotherapeut, werkzaam bij GGZ-NHN, en tevens ervaringsdeskundig op het gebied van psychosegevoeligheid. Ze schrijft regelmatig blogs voor PsychoseNet.

Waar kan ik terecht als kind van ouders met psychische problemen?

Vraag

Hallo,

Ik zoek hulp. Ik kan het niet meer aan. Mijn vader heeft een burn-out. Mijn moeder slikt pillen tegen het krijgen van een psychose en voelt zich elke dag ongelukkig. Het is mij te veel als 21-jarig meisje.

Alvast bedankt voor de hulp!

Groet,

L.

Antwoord

Beste L.,

Ik lees dat jouw beide ouders mentale problemen hebben. En dat het jou teveel wordt. Heb je al op deze site gekeken bij alles over naasten? Daar vind je onder KOPP (kinderen van ouders met psychische problemen) informatie en tips hoe ondersteuning te krijgen via sites, lotgenotengroepen, chatbox etc. Want je staat er niet alleen voor.

Maar je kan natuurlijk ook een afspraak maken met je huisarts die jou kan verwijzen naar hun praktijkondersteuner (POH-GGZ). Deze kan dan heel specifiek meedenken met jouw persoonlijke situatie als 21-jarige. En kijken wat jou kan steunen om de situatie beter vol te kunnen houden mét genoeg aandacht voor je eigen ontwikkeling.

Hopelijk kom je hier verder mee.

Met vriendelijke groet,

Clara Koek

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Clara Koek op 11 september 2022

Gerelateerd

Meer over

KOPP kind
Naasten
Psychosegevoeligheid

Lees ook