Main content

Vraag

Mijn zoon van 19 jaar heeft vorig jaar door drugsgebruik een psychose gehad. Nu krijgt hij lorazepam, en dat werkt averechts. Gisteren heeft hij de politie gebeld, die arriveerden met twee wagens, omdat hij dacht dat er mensen wilden inbreken.
Ik weet niet meer hoe hiermee om te gaan, hij is bang. Heeft nu werk, maar stress kan een trigger zijn. Hij is ook gabber met feesten en gebruik. Wel hulp gevraagd, via GGZ, maar meer dan af en toe een gesprek en wat medicatie voorschrijven doen ze niet.
Een moeder.

Antwoord

Wat een moeilijke situatie voor jullie allemaal. Je zoon is angstig en kennelijk is de geboden hulp niet voldoende. Ik vraag me af of je overleg hebt met de hulpverleners van je zoon. Dan zou je deze informatie met hen kunnen delen en kunnen vragen wat jullie samen kunnen doen voor je zoon. Zij als professionals en jij als moeder.
Het zou kunnen dat hij door zijn drugsgebruik angstig is. Heeft hij daar inzicht in of voorlichting over gekregen? Misschien heeft je zoon iets aan een gesprek met een ervaringsdeskundige. Die kan vanuit zijn eigen ervaring helpen. Vraag daarnaar bij de GGZ.

Vind je het prettig om zelf ook wat steun te krijgen of je verhaal te doen? Dan kan je onze telefonische adviesdienst bellen via (088) 000 21 20 (elke werkdag van 10 tot 4). We kunnen meedenken en samen naar een oplossing zoeken.

Veel sterkte!
Heleen,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 51
Beantwoord door: Ypsilon op 22 juni 2020
  • Deel deze pagina: