Main content

Vraag

Onze zoon heeft stemmen in zijn hoofd, maar hij wil geen hulp. Hoe kunnen wij hem ondersteunen?

Antwoord

Wat ontzettend vervelend en lastig voor jullie, en voor jullie zoon, deze situatie. Hebben jullie al contact hierover gehad met de huisarts? Het is verstandig om deze situatie met hem of haar te bespreken. Ook voor uzelf en uw gezin. Een psychische stoornis als deze kan invloed hebben op het gezin, het functioneren van de gezinsleden.

Op de site van Ypsilon, vereniging voor familie/naasten met psychotische kwetsbaarheid, kunt u gratis de brochure \'Help! Psychose in de familie\' downloaden: https://www.ypsilon.org/psychose. Daarin vindt u informatie, advies, tips die u kunnen helpen in deze situatie. Voor een luisterend oor kunt u ook bellen met de adviesdienst van Ypsilon op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur, 088 000 21 20.

Het lijkt erop dat uw zoon geen ziekte inzicht heeft. De brochure \'Ziek? Hoezo ziek\' kan u ook helpen in het contact houden met uw zoon. https://www.ypsilon.org/hoezoziek-brochure

Veel sterkte en wijsheid.

Met vriendelijke groet,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Beantwoord door: Ypsilon op 5 maart 2020
  • Deel deze pagina: