Main content

Vraag

Geachte,

Ik slik al een tijdje citalopram. Sinds een week is het verhoogd naar 40 mg.

Mijn vraag is of de bijwerkingen nu weer erger gaan worden, zoals angstgevoelens? Het zijn geen paniekaanvallen maar vooral een angstgevoel in mijn lijf. Ik ben heel nieuwsgierig naar het antwoord want ik word niet goed van dit gevoel.

Alvast bedankt voor het antwoord.

Antwoord

Beste B.,

Bij psychofarmaca gaat de kost meestal voor de baat uit. De gevoeligheid voor bijwerkingen bij het starten van medicatie en het verhogen van de dosis is per persoon verschillend.

Als je bij het starten bijwerkingen hebt ervaren is er inderdaad een kans dat die bij verhoging tijdelijk terugkomen.

Maar ik zou zeggen: wacht eens rustig af wat er in jouw geval gebeurt.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Ralph Kupka op 6 mei 2020
  • Deel deze pagina: