Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Waarom Abilify en Risperdal bij hoge prolactine waarde?

Vraag

De psychiater van mijn zoon heeft recent risperdal voor geschreven naast zijn abilify. Nu is mijn vraag met welk doel. Ik ben namelijk niet bij het gesprek geweest en mijn zoon weet het niet zo goed. Hij is ooit moeten stoppen met Risperdal omdat hij een hele hoge waarde prolactine in zijn bloed kreeg door de Risperdal.

Ik hoop dat jij kunt verklaren waarom dan nu toch voor Risperdal wordt gekozen naast zijn abilify. Mijn zoon heeft autisme en is gevoelig voor psychoses bij overprikkeling van zijn systeem.

Vast bedankt voor het antwoord.

 

Antwoord

Het enige wat ik kan bedenken is dat het prolactineprobleem van risperdal volgens sommige studies vermindert als er abilify bij gegeven wordt – de combinatie zou soms goed uitpakken volgens sommige studies….

Maar erg hard is dat niet allemaal….

Hope this helps!

Groet Jim

Beantwoord door: Jim van Os op 6 december 2019

Gerelateerd

Meer over

abilify
Medicatie

Lees ook