Veel gezochte termen

Psychosenet publicaties

In de ban van mijn brein – Lydia Snijder

Lydia Snijder was toen 54 toen ze een psychose kreeg, veroorzaakt door de overgang. Ze schreef het boek In de ban van mijn brein.

Mijn naam is Lydia Snijder. In de zomer van 2006, ik was toen 54, kreeg ik mijn eerste psychose. Naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door de overgang, gecombineerd met een hittegolf. Ik schreef er het boekje In de ban van mijn brein over.

Vijf jaar lang werd daarna mijn leven bepaald door psychoses, afgewisseld met depressies en gedwongen opnames.

Vanaf half 2011 ging het de goede kant op

Ik bleef echter last houden van hevige herinneringen aan die psychoses en daardoor angsten. In 2017 heb ik die ervaringen van me af geschreven en gebundeld in een boekje. Dat hielp enorm!

Het boekje heb ik gestuurd naar mijn familie en vrienden, als ze dat wilden. En naar mijn behandelaars. In 2019 heb ik er, in de week van de psychiatrie, een lezing over gegeven in de bibliotheek van Capelle aan den IJssel.

Ik ben vanaf 2007 onder behandeling geweest

Ik kreeg de diagnose bipolair I. In 2021 heb ik mijn medicatie afgebouwd en vanaf de zomer 2022 ben ik niet meer onder behandeling. Ik ben er dus “overheen gegroeid” 🤭

Maar dat boekje heb ik dus nog, ik doe er nu verder niets meer mee.
Misschien wilt u het lezen?


Lydia Snijder is geboren in 1952. Ze groeide, zoals ze het zelf zegt “over haar bipolairiteit” heen. Lidia heeft ook een website, deze is hier te bekijken.

Meer lezen over psychose?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.

Reacties

2 reacties op “In de ban van mijn brein – Lydia Snijder”

 1. Hey Lydia,
  Wauw, je bent over je psychose heen gegroeid! Het kan niet anders dan dat je zelf daar ook in hebt bijgedragen. Wat ontzettend knap. Ik ga je mailen, ben benieuwd naar je boek.
  Lieve groeten,
  May-May

  1. Lydia Snijder

   Ha May-May,

   Dank voor je reactie!
   Ben benieuwd wat je van mijn boekje vind. En als je vragen hebt, mail gerust. Mijn mailadres staat op de contactpagina van mijn website.

   Lieve groeten,
   Lydia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *