Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Stemmen laten verdwijnen – de kracht van negeren

blog- stemmen laten verdwijnen

Machiel schrijft een stuk om stemmen te laten verdwijnen. Althans zo werkte het bij hem. Stemmen negeren. “Ik hoop dat het ook bij jou ook werkt.”

Eerst een vuistregel. Gebruik geen wiet! Wiet zorgt ervoor dat je stemmen gaat horen, zelfs als je ze eerst niet hoort kan je ze door wiet wel horen. Het is alsof je de deur op een kier zet. Zo is het ook bij mij gegaan. Deze methode zal denk ik niet werken als je wiet blijft roken dus het is op eigen risico als je dat wel blijft doen. Wil je de waarheid weten? Kies dan een religieus boek naar keuze en lees dat.

Stemmen negeren

Tot m’n derde psychose had ik stemmen die voordeden alsof ze God waren, Jezus waren en weet ik veel waren. Allemaal onzin. Ik heb ontzettend veel stemmen gehoord maar ik ben er achter dat God of Jezus NOOIT tot mij hebben gepraat. Dit moet jezelf overtuigen, anders werkt het niet. Zelfde met overleden personen of wie dan ook.

Toen kreeg ik een psychose waarbij de stemmen in vele waren. Allemaal dingen aan mij zeggend. Dat ze mij zouden pakken, dat ik zou falen, dat ze mij lief hebben en weet ik veel. Ik hoopte zo erg dat Jezus zal komen en die stemmen zou weghalen, psychotische gedachte. Ik was toen veel aan het praten met de Spirit God doormiddel van mijn laptop waarbij woorden automatisch uit mijn vingers kwamen.

Die Spirit zei aan het einde van de psychose joh je moet die stemmen gewoon negeren. Dat ben ik toen gaan doen, heel simpel. Er helemaal niet op in gaan. Je moet doen alsof ze niet bestaan. Dat is eigelijk het enige. Bij mij gingen de meeste stemmen (een hele boel) binnen 2-3 uur weg. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

Ze zullen je proberen bang te maken en weet ik veel wat zeggen, allemaal onzin. Die stemmen zijn niet anders dan stemmen. Als een irritant iemand constant tegen je praat en je doet alsof hij/zij niet bestaat, zal diegene op een gegeven moment ook ophouden met praten; het heeft namelijk geen zin. Zo moet je het ook zien. Als je er op in gaat, zal die persoon denken: “Hey hij luistert naar mij. Laat ik meer praten.” en zo gaat het maar door… Door er op in te gaan, doe je het jezelf aan.

Als hulpverlener aan iemand die stemmen hoort en die deze methode volgt, vraag dan niet hoor je nog stemmen? Als je dat namelijk doet bevestig je de stemmen. Vraag in de plaats daarvan: “Ben je aan het negeren?”. Als die persoon ja zegt, dan zijn er nog stemmen. Als diegene z’n schouders ophaalt en zegt ik hoor geen stemmen, dan zijn de stemmen weg.

Allemaal vrij makkelijk.

Machiel


Machiel is gewoon een simpel iemand die veel last heeft gehad van psychoses, veel wiet heeft gebruikt en besloten heeft een nieuwe start te maken.

foto creative commons o.a. Piqsels

Meer lezen over wiet?

Reacties

2 reacties op “Stemmen laten verdwijnen – de kracht van negeren”

  1. Esther Dekker

    Ik hoor al acht jaar en probeer ook regelmatig te negeren, maar boy oh boy wat is dat moeilijk! Na het lezen van dit stukje blijf ik het zeker proberen. Mocht je nog meer tips hebben, deel ze dan ajb met ons.

    Hartelijke groet
    Esther

  2. Roelof

    Goed stuk. Zelf ben ik op een bepaald moment stemmen ook gaan negeren en hobbies en sporten gaan ontwikkelen. Via een reeks studies en vrijwilligerswerk heb ik uiteindelijk werk gevonden. Nu hoor ik al 27 jaar geen stemmen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *