Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Stemmen uit de gevangenis die ik niet graag hoor

blog- stemmen uit de gevangenis

Een blog over stemmen uit de gevangenis. Ook daar kunnen stemmen vandaan komen. “Ze gaan je pakken.”

Werken lukt me wel goed. Je kunt toch niet eeuwig lui blijven? Maar nu pak ik gewoon graag een luie episode denk ik! Maar deze episode is wel een grote les ten opzichte van alle drukke en zelfs overvolle tijden die ik al jaren gewend ben! Dus? Ja, want ik hoor nu denk ik ook stemmen uit de gevangenis, stemmen die zeggen, heel dringend soms’, ze gaan je pakken!

Maar ze hebben mij juist al bij de ballen! Ik voel hun stress en hun pijn. Ik worstel zelf redelijk zwaar met emoties, vooral omdat deze emotie komt uit de het leven van een gedetineerde, dat maakt deze emotie tien keer zwaarder en laat zien dat ze me te pakken hebben.

Het voelt alsof ik in een web van alle gedetineerden zit

en zelf ook een gedetineerde ben op een ambulante zitting. En dat is niet fijn. Deze gedetineerde, die zelf al in een complete winterdip zit die met de nodige stemmen gevuld is. De andere kant van mijn juist meestal erg drukke leven. Mijn drukke leven dat normaal overvol is met dagbesteding en thuis klussen aan kunst, muziek, schrijven, boetseren en fotograferen en noem maar op. Maar stemmen uit de gevangenis horen is ook beetje stom, en erg overdreven want erge stemmen hoor ik eigenlijk niet!!! alleen een soort bewijs dat ik daar ook zit bij hen, een aantal zware jongens die op de zijkant van hun bed zitten. Die tegen mij praten alsof ze geen kant op kunnen.

Ik zeg toch al snel van mezelf ik ben lui en chagrijnig! Maar ik ben dit ook totaal niet gewend. Op de afdeling hoor ik namelijk nooit stemmen. Maar deze figuren hoor ik daadwerkelijk ‘wel’ hoor! Tja dat is ook raar en niet wijs. Ik wil met deze losers niet geassocieerd worden als zij erop uit zijn om mij pijn te doen, tenzij ik in het echt een ambulante zitting heb, omdat ik mensen pijn heb gedaan en ik ervoor moet boeten.

Stemmen uit de gevangenis komen van een afstand

Dat ik de stemmen op lange afstand wel hoor maar op korte afstand niet is wederom een bewijs dat ik wel in een goede omgeving woon. Op wat stemmen na van Manon en andere buren die ook totaal niet echt heel raar zijn. Die nooit echt heel erg raar doen. Dus omdat de stemmen uit de gevangenis niet echt zijn denk ik wederom dat de stemmen die ik in mijn hoofd hoor wel echt van mijzelf zijn. De psychische aandoening is geen Anoiksis maar juist dat je stemmen hoort, ook al zijn de klachten die ik heb zijn intussen minder hevig.

Ik vind de gemiddelde frequentie van ziek zijn ook minder bij mezelf. Ik vind mijzelf niet beter maar wel minder ziek. Bijvoorbeeld M. en C.! Allebei zwaar zieke vriendinnen van me. M. kreeg last van reuma en is snel erg ziek geworden. Elke dag moet ze bellen voor andere medicatie, want haar reuma werkt de psychische aandoening tegen. De medicatie helpt niet goed of minder bij haar opgelopen psychische klachten. Ze werkte verdomme op een bank en is hbo afgestudeerd. Erg jammer. Maar ze vecht door en is een harde.

Nog zoiets: Over psychische aandoeningen mag je eigenlijk niet rappen. Maar ik ben wel erg ervaren en zelf tot de conclusie gekomen dat ik het grotendeels voor elkaar heb in mijn rap. Maar toch nog steeds wel fouten die ik eigenlijk beter had kunnen voorkomen voordat ik ze op internet zette. Maar luister zelf eens een keer. Via mijn website navigeer je makkelijk naar de stores waar je ze kan draaien en sommige zijn reclamevrij.

fotocredits Willy in Lembeke

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *