Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Lotuslicht

José Smit schrijft onder de naam Lotuslicht op PsychoseNet. Ze kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringen

José haar leven is sindsdien enorm veranderd, ze leeft ze met psychoses en perioden in rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

José maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is José te vinden op YouTube.

Thuis komen, de heilige geest thuis brengen – 3e boek van José Smit

José Smit is bezig het haar derde boek Thuis Komen te schrijven. Het gaat over thuis komen in jezelf, de heilige geest thuis brengen.

José Smit schrijft haar derde boek dat Thuis komen zal heten. Het gaat over de heilige geest thuisbrengen. José vertelt: “Het was in 2012/2013 dat ik mijn eerste langdurige psychose kreeg; ik was 48, drie en een half jaar duurde dat, waarvan ik het laatste deel op gesloten afdeling heb doorgebracht”.

Het duurde namelijk een poos, twee en een half jaar, voor mijn omgeving en ik zelf in de gaten hadden dat er echt iets goed mis was. Die eerste psychoses van de 10 jaar dat ik psychosen had, gingen gepaard met verlichtingservaringen.

Spiritueel gezien had het te maken met het openen van het derde oog, zoals dat genoemd werd. Dat gaf ervaringen van eenheid en Goddelijkheid en van trance reizen in andere dimensies; van inwijdingen en rituelen en van het toenemen en verder openen van zintuiglijke ervaringen.

Horen, voelen, zien en weten kreeg andere diepten

Het bracht mij bij het ervaren van de Boeddha en Christus in iedereen en bij het wegvallen van mijn ego, waardoor mijn beleving van wie ik werkelijk was voor altijd veranderde.

Over die ervaringen schreef ik een boek

Mijn eerste boek dat vooral gedreven werd door een hoger weten en het integreren van wat mij overkomen was. Hoe spirituele ervaringen omsloegen in psychose en hoe ik daar weer uit kwam. Gelouterd en voor altijd veranderd.

Van nature ben ik een schrijver en schrijven heeft mij altijd geholpen bij het verwerken van ervaringen. Latere psychosen stonden meer in het teken van loslaten wat mij niet meer diende. Trauma en programmeringen kregen meer plaats daarin, het spirituele aspect verdween meer naar de achtergrond.

Ik begon te zien dat psychosen werken als bij lichamelijk ziek zijn

Alle ziekten ontstaan door giffen; fysiek of psychisch van aard. In mijn ogen was een psychose niets anders dan het omhoog komen van die giffen, om uiteindelijk jouw systeem weer te kunnen verlaten. Waarbij de mogelijkheid tot bevrijding en bewustwording nieuwe wegen opende in dat leven om te gaan.

Van giffen wordt je ziek. Psychische giffen, opgedaan in de kindertijd, door opvoeding, programmeringen, omgeving, gebrek en gemis, angsten, emotionele blokkades, onderdrukkingen, geweld etc. leggen de basis voor verstoringen. Wanneer het systeem onder druk komt te staan (of wanneer je derde oog opent) spuit dit gif naar buiten in de vorm van bijvoorbeeld depressie of psychose. Je waarneming vernauwt enerzijds, maar verruimt ook anderzijds.

Psychosen laten veel zien van wat er in het onderbewuste aanwezig is

Zoals met paranoia en diverse (grootheids)wanen. Angsten en wantrouwen, verbroken vertrouwen en gevoel voor eigenwaarde en diverse fantasieën liggen aan de basis van zo een irreëel beeld van wie je werkelijk bent. Die vervorming is gegrond in de boodschappen die je als kind mee kreeg. Of je veilig was of niet. Of je goed genoeg was. Wat je moest zijn en doen en wat je vooral niet mocht zijn en doen.

Zo als wij in onze dromen ons dagelijks leven verwerken, zo verwerk je in een psychose hardop je vertekende realiteiten van je onderbewuste. Dat is in ieder geval hoe ik het zie. Je scheidt gif uit en mag het leren loslaten. Daarvoor moet je leren al die programmeringen en aannames uit je jeugd los te laten en te onderzoeken wie je werkelijk bent. Mijn spirituele leven heeft me daarbij enorm geholpen.

Mijn tweede boek ging over voelen

En toen ik dit alles begon te beseffen, mede door de intrede van Advaita Vedanta in mijn leven (het onderzoeken van wie ben je werkelijk), kon ik mijn tweede boek schrijven, waarbij het veel meer ging over voelen en gronding en thuis zijn bij jezelf.

YouTube player
Wat is Advaita Vedanta

En het loslaten van alles wat je niet werkelijk bent. Ook was er eindelijk plek trauma te verwerken en dit gif liefdevol te leren omhullen.

Nu ben ik bezig met mijn derde boek

Ik denk dat het in het voorjaar uit komt. Het heet Thuis Komen. De titel zegt het al, het gaat over thuis komen in jezelf. Mijn spirituele belevingen zijn meer verweven geraakt met mijn menselijkheid, meer geaard. Ik ben niet meer op zoek naar innerlijke goddelijke belevingen van lichtgevende geometrische figuren en heiligheid. Nee, ik vind mijn heiligheid in het kleine en het simpele en zie inmiddels ook dat een open derde oog alles te maken heeft met bewustzijn en zien wie we werkelijk zijn.

Dus met andere woorden dat het te maken heeft met de manier waarop je kijkt. Naar jezelf en de wereld. En hoe je die ervaringen van eenheid daarin integreert. Hoe je je hart open houdt. En ik kan niet anders zeggen dan dat de psychosen die ik in mijn leven heb gehad, daaraan hebben bijgedragen voor mij. Hoe verschrikkelijk ze ook konden zijn en hoe eenzaam ik ook daarin was, het was het beste wat er voor mij kon gebeuren. Ze hebben zoveel geopend voor mij en zoveel gif getransformeerd.

Ik ben er een ander mens door geworden

Zoveel wijzer, opener, gegroeid en zoveel bewuster en liefdevoller. Dat ging niet vanzelf, maar uiteindelijk ben ik wel dankbaar. Dankbaar voor mijn psychosen. Wie had dat ooit kunnen bedenken, na zoveel pijn? Mijn psychosen brachten mij de Heilige Geest en die mocht ik integreren. Zo zie ik dat.

Ik hoop ook heel erg dat de wereld anders naar psychosen gaat kijken. Gaat zien als transformatie kansen, net als depressie en dat er minder gegooid gaat worden met alles afdekken met medicatie. Laat maar uitrazen, dat gif, dat kan ook. En is iemand een gevaar voor zichzelf of een ander, dan kan medicatie altijd nog. Je hoeft niet alles weg te spuiten of te medicaliseren. Ik heb ook ervaren hoe dat vervlakt en je spirit doodt.

Durf op het randje te balanceren

Doe wat nodig is, maar niet teveel, richt geen schade aan. Dat zeg ik ook met name tegen psychiaters en de hedendaagse tendens in de opleidingen. Psychose komt niet voor niets! Toeval bestaat niet, volgens de principes van het universum en haar natuurwetten.

Mijn eerste boek is:

De droom, de dood en het leven.

Mijn tweede boek is:

Drijfveren, een soep van licht door Jose Smit.

Zoek ze eens op, misschien herken je jezelf er wel in?

Meer lezen over psychose?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ontvang jij de PsychoseNet nieuwsbrief al?

Meld je aan en ontvang iedere week de nieuwe blogs en interessante items in je inbox.

Reacties

2 reacties op “Thuis komen, de heilige geest thuis brengen – 3e boek van José Smit”

 1. rogier

  Mooie artikel Jose. En waarschijnlijk ook een goed boek!

  Ik zie mijn psychosen en de reintegratie perioden ook als belangrijke lessen die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben. Hou pijnlijk ook, ik heb ze geaccepteerd.

  Tijdens en na psychosen word je opnieuw uitgelijnd en moet je de balans zien te vinden in je leven. Wanneer je begrijpt hoe energie werkt en wat balans is kom je tot een totaal aansluiting van lichaam en geest en kan je volledig zelfvertrouwen krijgen.

  Je wordt dan mens met een gezonde zelfverzekerdheid en gezonde onzekerheid. Ik moest hier nog wel even aan wennen eerlijk gezegd. Ik schoot in beide kanten vaak een beetje door.

  Door psychosen krijg je een unieke mogelijkheid om jezelf opnieuw te verhouden. Wat je over jezelf denkt. Hoe je je verhoudt. Tot jezelf. En tot de wereld.

  Het zijn moeilijke en pijnlijke lessen. Uiteindelijk hoef je niet meer bang te zijn voor een nieuwe episode als je je beseft, weet, voelt dat jij alles en iedereen om je heen bent, dat jij eindeloos bewustzijn bent. Dat zorgde voor mijn bevrijding/ zelfvertrouwen/ klik tussen lichaam en geest.

  Je mag gewoon leven en jouw verhaal gaan beleven, je mag elke dag leren en fouten maken, dat is helemaal goed. De zware druk van het leed van de wereld en de drang om al het leed te verminderen viel van mijn schouders. Dat leeft lichter…

  Voor mensen die een psychose hebben gehad en die nog verward aan het bijkomen zijn van hun trip zou ik willen zeggen: twijfel niet aan jezelf, je bent niet gek. Je bent ook niet ziek. Je bent gewoon iemand die zichzelf aan het zoeken is, iemand die zoekt naar rust en balans. Je bent een mens op zoek naar eenheid en compleetheid want jij weet wat je gezien en ervaren hebt. Wees zacht voor jezelf in deze lastige zoektocht en ik hoop dat jij je net als is in alles en iedereen, blijvend, zult leren herkennen.

  1. Jose Smit

   Wat mooi gezegd Rogier! Zo sta ik er ook in! Jij beschrijft het heel mooi en het is zo hoopgevend voor iedereen! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *