Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Amitriptyline verhogen, ja of nee? – over Amitriptyline

blog -Amitriptyline verhogen ja of nee

Nu is het toch weer zo dat ik de amitriptyline verhoogd wil hebben. Omdat? Omdat ik bang ben om de stabiliteit die ik ervan verwacht anders moet missen. Ik wil het voor mijn gezondheid. Mijn psychische welzijn. Ik wil gewoon voor mijn gezondheid zorgen zoals lopen of sporten.

Sjaal rond mijn nek en een deken over m’n benen voor de televisie en naar de echte meisjes kijken in de jungle. En op mijn eten letten, niet te veel snoepen en geen alcohol blijven drinken. Maar nu denk ik dat ik juist de amitriptyline nodig heb in een hogere dosis. Want  wat depressie en spanningshoofdpijn betreft ben ik flink geënerveerd! Ik kom er met een flinke stoot adrenaline nog wel doorheen.

En als ik dit zeg, klinkt het alsof ik dit allemaal aan kan

Dat is ook zo maar ik vind het wel erg moeilijk en instabiel. Ik wil dus liever een extra pilletje. Omdat ik nog steeds die gemengde gevoelens heb bij de vrouwelijke psych! Echt moeilijk; stress en spanningen. Niet dat ik er de hele dag last van heb. Maar er zijn momenten! Op deze momenten lijkt het mij beter. Beter de donkere wolk opvangen dan uitzitten! In plaats van een sjaal een extra pilletje. Omdat?

Met mijn kunst en bezigheden raak ik soms erg geënerveerd en gevoelig. Dan krakt er soms een emotie die ik liever zou opvangen door een pilletje, negatief gezien. Maar soms moet je ook goed luisteren naar jezelf. Dan hoor ik misschien ook dat ik deze adrenaline en deze weerstand die ik opbouw door geen extra pilletje te nemen, ook kicken vindt. De laatste dagen heb ik flink vol emotie gezeten. Emoties die ik niet kon stabiliseren. Maar toch ben ik er doorheen gekomen. Ik ben een kunstenaar en dit neemt van nature ook veel stress en spanningen mee.

Van het ene project naar het andere project.

Reacties

Eén reactie op “Amitriptyline verhogen, ja of nee? – over Amitriptyline”

  1. Treffend dat deze blog geplaatst wordt. Zelf ben ik momenteel aan het afbouwen met SSRI’s. En het gebeurt wel dat er spanning en somberheid bij komt kijken deze dagen bij de laatste milligrammen.
    Was ik eerder nog voornemens om ook dat andere pilletje, antipsychotica, er af te halen… Inmiddels vind ik het voorlopig wel genoeg.
    Precies wat je zegt, denk om je welzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *