flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
Nanette Waterhout, auteur op PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet auteur


Reacties

8 reacties op “Suïcidaliteit – Vijf tips voor hulpverleners”

 1. Natalie

  Een erg moedig verhaal dat duidelijk maakt hoe psychische problematiek aan een volgende generatie kan worden doorgegeven. Je schrijft ook over je broer wiens mantelzorger je bent.Wanneer hij onder begeleid wonen valt, ontstaat hopelijk voor jou een situatie waarin je voor jezelf kunt kiezen. Het is zo goed dat je hulp hebt gezocht en dat je aangeeft dat die aanslaat. Zo geef je anderen hoop.

  https://www.zonnewende.net/

 2. Angelique

  Hartelijk dank, ik was met zoiets bezig, voor mijzelf, om een beetje structuur op te bouwen als zo’n situatie zich weer voordoet als (leerling) ervaringsdeskundige.

 3. Rob

  Inderdaad, het wordt afgedaan als vragen om aandacht, maar eigenlijk is dat een hele negatieve benadering van iets heel wezenlijks en moois namelijk het maken van verbinding met de ander, een uitnodiging tot het maken van werkelijk contact.

 4. mandarijntje

  Uw verhaal over u moeder doet mij denken aan mijn vader. Anderhalf jaar geleden besloot hij ook om een einde te maken aan zijn leven. Ik wist dat mijn vader door het gemis van mijn moeder (hij had dit overigens nooit kunnen verwerken) en door de verbroken familiebanden niet meer gelukkig was. Maar dat hij in zoiets toe in staat was had ik nooit geweten. Ik was echt in totale shock toen ik hem vond. Je wordt tegelijkertijd wel met je neus op de feiten gedrukt als je zelf al jarenlang met dit soort gevoelens worstelt.

  Wellicht door erover te praten was het onderwerp misschien wel aan het licht gekomen. Maar zowel ik als mijn vader praten niet graag over gevoelens. Tot op heden zal ik het onderwerp niet snel aanwakkeren. Ook als men er naar vraagt zal ik dit ontkennen. Ik vind het gewoonweg te emotioneel om erover te praten.

 5. marjory van twist

  Wat een duidelijk verhaal! Een vriend van mij heeft suicide gepleegd, was heel talentvol muzikant en wilde graag euthanasie plegen. De intake duurde te lang en toen is hij voor de trein gesprongen. Ik weet zeker dat als ze hem op tijd hadden gehoord hij van zijn plannen zou hebben afgezien. Het was een afsschuwelijke dood en iedereen was heel verdrietig. Ik was alleen verbijsterd, dat de hulpverlening niks had gezien van zijn problemen, teveel liefde van zijn moeder die hem niet kon loslaten. Hij had virtueel moeten sterven omdat te bereiken.

 6. van der borght guy

  Nanette,

  Dit is knap van jou. Je eigen moeilijke periode overstijgen en dit verhaal aan anderen doorgeven omdat zij ook hun eigen moeilijke periode te boven kunnen komen. Het boek waaraan je hebt meegewerkt is voor vele mensen het eerste lichtpuntje in 2018.
  Voor Nanette en alle medewerkers en lezers van psychosenet de beste wensen voor 2018.

 7. Jokes

  Bij tip 2 gaat het vaak mis is mijn ervaring. Vanuit de hulpverlening. Aandacht vragen. VerantwoordelijkHeid bij iemand anders neerleggen. Alleen maar om aan te geven hoe zwaar het is. De makkelijkste weg kiezen….een greep uit de opmerkingen van met namen psychiaters. Helaas….en nee het helpt niet.
  Dank voor je blog!!

 8. Heidie

  Goed verhaal! Daar heb je wat aan! Als ik zelf die gedachten heb,dan heb ik het meeste aan ervaringsdeskundigen. Als ik met hun praat voel ik me gehoord en begrepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *