Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Berry Vorstenbosch beschrijft zijn psychotische episodes als een overtocht naar vreemd én gevaarlijk gebied waar grenzen kunnen verdwijnen'.

Auteur:

Berry Vorstenbosch

Uitgever:

Uitgeverij Lontano

Verschijningsdatum:

maart 2021

De overtocht – Filosofische blik op een psychose – Berry Vorstenbosch

In De overtocht beschrijft Berry Vorstenbosch zijn psychotische episodes als een reis naar een vreemd én gevaarlijk gebied. Het is een gebied waar grenzen kunnen verdwijnen en verschillen kunnen worden uitgewist.

Zijn eerste periode van psychische wervelingen en turbulenties bracht de auteur in een psychiatrisch ziekenhuis, de tweede bij het christelijk geloof. Met behulp van filosofen als Martin Heidegger, Jacques Derrida en René Girard probeert hij meer grip te krijgen op wat er tijdens die reisavonturen is gebeurd.

De overtocht biedt een unieke leeservaring door de toegang tot afbeeldingen, film- en muziekfragmenten op de ondersteunende website. M.b.v. QR-codes kan de lezer meevoelen, luisteren en lezen met de auteur.


Berry Vorstenbosch publiceerde eerder over literatuur, filosofie en religie. Hij zet zich in voor het verspreiden van het gedachtegoed van René Girard, in Nederland via de Girard Studiekring en internationaal bij The Colloquium on Violence & Religion.

Meer lezen over dit onderwerp?