Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing, zegt Dirk de Wachter. Streef naar zin en betekenis. De kunst van het ongelukkig zijn.

Auteur:

Dirk de Wachter

Uitgever:

Lannoo Campus

Verschijningsdatum:

Oktober 2019

De kunst van het ongelukkig zijn – Dirk de Wachter

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing, zegt Dirk de Wachter. Streef naar zin en betekenis. De kunst van het ongelukkig zijn.

Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait

In zijn nieuwste boek gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf.

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft. Maar hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken?

Vanuit een constante verwondering leert De kunst van het ongelukkig zijn ons om na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.


Dirk de Wachter (1960) is een Vlaamse psychiater en hoogleraar. Hij is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillendecentra in binnen- en buitenland. 

Meer lezen over zingeving?