Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Ik ben niet gek, ik ben bipo

Auteur:

Aaron Smits

Uitgever:

House of Stories

Verschijningsdatum:

September 2021

Ik ben niet gek, ik ben Bipo! – Aaron Smits

Een beetje psychisch en een beetje roman. “Ik ben Aaron (35) en ik weet het zeker, ik wil dood! Het staat vast, dat heb ik net besloten. Ik kan niet meer en wil niet meer!”

Ik ben niet gek, ik ben BiPo! Een beetje psychisch en een beetje roman. “Ik ben Aaron (35) en ik weet het zeker, ik wil dood! Het staat vast, dat heb ik net besloten. Ik kan niet meer en wil niet meer!” Voor je ligt het verhaal van Aaron, gewoon zoals het is. Een beetje psychisch en een beetje roman. Rauw, absurd en soms idioot. Maar wel een realistische weergave van zijn leven. In ieder geval zijn leven van de afgelopen jaren. Aaron vertelt jullie over het leven met een stempelkaart. Want ja, inmiddels heeft hij een kaart vol met stempels en etiketten, die psychologen en psychiaters de laatste jaren op hem hebben geplakt. Stempels en etiketten die Aaron soms wel en soms niet heeft geaccepteerd. Aaron geeft jullie een kijkje in het verhaal achter zijn diagnose van een Bipolaire stoornis type 1.

Een stempel met heel veel vooroordelen

Hij neemt jullie mee van zijn allereerste opname tot aan het verliezen van alles wat hij liefhad. Inclusief het contact met zijn kinderen, zijn vrouw en zijn thuis. Ook neemt Aaron jullie mee in zijn soms absurde doodswensen en nog idiotere zelfmoordpogingen. Tijdens de verschillende gekke en soms grappige manieën die hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Ja, nu kan Aaron er inmiddels om lachen. Maar Aaron vertelt jullie ook dat er een leven is met een stempelkaart. Dat het mogelijk is om dingen weer opnieuw op te bouwen. Een nieuw leven starten is heel moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Hij wil jullie onverbloemd laten zien dat het oké is om psychische problemen en/of een stoornis te hebben. Accepteer het, zoek hulp en blijf knokken! Je komt er wel, soms duurt het even. Maar het komt goed. Er is overal een oplossing voor, echt waar. “Welkom in mijn leven!”


Aaron Smits (pseudoniem, 1980 uit Haarlem) kreeg op zijn 35ste de diagnose Bipolaire stoornis type 1.  In het dagelijks leven is Aaron naast vader van drie kinderen ook ondernemer. Hij runt onder andere de uitgeverij House of Stories, een platform voor het publiceren van persoonlijke verhalen.  

Liever een ander boek lezen over bipolariteit?