Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Auteur:

Steve Haines, Sophie Standing

Uitgever:

Uitgeverij Mens!

Verschijningsdatum:

08 september 2022

Trauma is iets wonderlijks – Steve Haines, Sophie Standing

Wat is trauma? Hoe verandert het de manier waarop je hersenen werken? En hoe kun je het te boven komen? Het boek Trauma is iets wonderlijks van Steve Haines en Sophie Standing beschrijft wat er gebeurt in je hoofd.

Als je iets traumatisch overkomt, schakelt je lichaam gebruikelijke processen gedeeltelijk uit. Je dissocieert zodat je de overweldigende gevoelens niet hoeft te ervaren.

Dit unieke stripboek legt het wonderlijke van trauma uit, hoe het de hersenen verwart en het lichaam beïnvloedt

Met tekeningen, metaforen over katten en muizen en belangrijke wetenschappelijke informatie beschrijft de verteller wat de rol is van de fysiologie van het lichaam bij het herstel van trauma. Hij geeft technieken om veranderingen op fysiek niveau tot stand te brengen, met inbegrip van TRE®-technieken (Trauma Releasing Exercises) om je lijf te helpen diepe patronen van spierspanning en trauma los te laten.


Steve Haines werkt al ruim 25 jaar als lichaamsgericht therapeut. Gebaseerd op inzichten in de wetenschap van pijn en trauma heeft hij zijn therapeutische benadering doorontwikkeld. Bij zijn behandelingen maakt hij gebruik van beweging, kennisoverdracht, belichaamd bewustzijn en slow touch om mensen te helpen vrijer te bewegen en meer aanwezig te zijn. Steve woont en werkt in Londen en Genève.

Sophie Standing is als illustrator en ontwerper gespecialiseerd in menswetenschappen. Het is haar passie om de communicatie over en het begrip van welzijn te verbeteren door illustratie. Ze werkt samen met professionals op het gebied van gezondheid om visuele inhoud te creëren die informatie op een aantrekkelijke en toegankelijke manier presenteert.

Meer lezen over trauma?