Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Veilig in je lijf, Deirde Fay

Auteur:

Deirdre Fay

Uitgever:

Uitgeverij Mens!

Verschijningsdatum:

26 september 2022

Veilig in je lijf – Deirdre Fay

Deirdre Fay deelt in Veilig in je lijf een methode die je kan helpen emotioneel trauma te herstellen. Ze baseert deze benadering op haar persoonlijke, jarenlange verkenning van de raakpunten op gebied van trauma, gehechtheid, yoga en meditatie. Ze brengt hierbij moderne neurobiologie en eeuwenoude wijsheden samen.

Misschien overweldigt het leven je. Of misschien lijkt er op het eerste gezicht niets aan de hand te zijn, maar heb je wel een traumaverleden, of ga je onder enorme stress of verstikkende angst gebukt. Je vraagt je misschien af of je emoties en herinneringen je beletten echt gelukkig te zijn.

Het traumatische verleden tot rust brengen in lichaam, hoofd en hart

Of je nu van verlatingsangst, pijn of rouw wilt herstellen, Veilig in je lijf kan je helpen om je meer thuis te gaan voelen in je innerlijke wereld. Zo kan je lichaam stap voor stap een plek worden waar je veilig kunt verblijven.

In Deirdre Fay’s boek kun je ontdekken:
– wat trauma is en waarom het je maar niet lukt om van de pijn te herstellen
– waarom schaamte een gehechtheidswond is en hoe je je lijden kunt verzachten met zelfcompassie
– hoe je je balans kunt hervinden wanneer je door iemand of door een situatie wordt getriggerd
– welke ademhalingstechnieken veranderingen in de hersenen stimuleren en emotionele regulatie bevorderen
– welke vaardigheden je helpen om meer contact te maken met je lichaam en je beter op je gemak te voelen bij je innerlijke ervaring

Deirdre Fay integreert hedendaagse modellen voor herstel zoals Compassion Focused Therapy (CFT) en Internal Family Systems (IFS) met haar ervaring als bevoegd trainer in mindful zelfcompassie.


Deirdre Fay is auteur en spreker op het gebied van herstellen van trauma. Haar benadering is gebaseerd haar persoonlijke verkenning van de raakpunten van trauma, gehechtheid, yoga en meditatie. Eerder was zij supervisor bij het door Bessel van der Kolk opgerichte traumaonderzoekscentrum.