Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Wat je van bloed weet is een roman van Philip Huff over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, over de liefde.

Auteur:

Philip Huff

Uitgever:

Prometheus

Verschijningsdatum:

Februari 2022

Wat je van bloed weet – Philip Huff

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller Philip Huff van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is.

Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe.


Philip Huff (1984) is een Nederlandse schrijver. Hij schrijft voor oa NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en The New York Review of Books. 

Meer lezen over emotionele mishandeling?

Gerelateerd

Meer over

huislijk geweld
Trauma

Lees ook