Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek Welkom in mijn hoofd en andere verhalen

Auteur:

Diverse auteurs

Uitgever:

Uitgeverij Tobi Vroegh

Verschijningsdatum:

Maart 2021

Welkom in mijn hoofd en andere verhalen – ervaringsverhalen van 38 personen

Welkom in mijn hoofd en andere verhalen is een bundel over zichtbaarheid. Zien anderen aan me wat er aan de hand is? Wat vertel ik wel en wat vertel ik niet? Deze 38 verhalen doen een boekje open over kwetsbaarheid.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. De vraag is dan ook: wanneer vertel je je verhaal? Verloochen je jezelf als je zo’n belangrijk stuk van jezelf geheimhoudt? Zie je dat als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft ‘t juist kracht als je de moed hebt om het te delen?

In deze bundel staan 38 ervaringsverhalen van mensen met psychische kwetsbaarheden

Het zijn de winnende verhalen van de wedstrijd met als thema ‘zichtbaarheid’. De auteurs kunnen trots zijn op het eindresultaat: Welkom in mijn hoofd en andere verhalen. De rode draad ‘psychische kwetsbaarheid’ komt in allerlei vormen naar voren: van stoornissen als bipolariteit, PTSS en depressiviteit tot eetstoornissen, automutilatie en Alzheimer waarbij de associatie met een psychische stoornis minder bekend is. De auteurs hebben uiteindelijk hun verhaal zichtbaar kunnen maken: voor de lezer, maar vooral voor zichzelf.

Onder de vele positieve reacties naar aanleiding van deze wedstrijd vermelden wij graag deze drie.

De gebeurtenissen, hoe lang ook geleden, een plek te geven, bespreekbaar maken, zichtbaar maken, hoe fijn is dat.’

Met knikkende knieën bijna, verstuur ik dit, omdat ik het inderdaad moeilijk vind om over dit moeilijke onderwerp te praten. Toch wil ik mijn verhaal delen. De wereld heeft openheid nodig.

Wat een mooi initiatief! Geweldig en hopelijk nodigt het mensen uit hun verhaal te doen voor zowel henzelf als voor anderen.


Deze bundel is dankzij de bijdragen van 38 auteurs tot stand gekomen

Meer lezen over verhalen?