Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Auteur:

Jan Geurtz

Uitgever:

Ambo|Anthos

Verschijningsdatum:

18 februari 2020

Wijzen naar de maan – Jan Geurtz

In Wijzen naar de maan toont Jan Geurtz hoe we via liefde en lijden bewuster kunnen leven naar onze natuurlijke staat van zijn. Een verzameling boeiende, ontroerende en ook gedeeltelijk autobiografische verhalen. Genoemde verhalen laten zien hoe spiritualiteit in een gewoon mens kan ontwaken en zich vervolgens kan ontwikkelen.

Eeuwenoude boeddhistische beeldspraak vergelijkt ons bewustzijn met de afzonderlijke weerspiegelingen van de maan in elke vijver, plas of rivier op aarde. De verhalen in Wijzen naar de maan, geïnspireerd op dzogchen, tantra en advaita, zijn zo als vingers die wijzen naar de echte maan, het oorspronkelijk zelf-gewaarzijn waar ons ogenschijnlijk afgescheiden ego-bewustzijn een afspiegeling van is.

Vingers wijzen naar de maan, waar ons ogenschijnlijk afgescheiden ego-bewustzijn een afspiegeling van is

In zijn eerdere boeken, waaronder de bestsellers Verslaafd aan liefde en De verslaving voorbij geeft Jan Geurtz eveneens een heldere beschrijving van zijn spirituele visie op onszelf en de werkelijkheid. Volgens Geurtz kunnen mensen in hun vroege jeugd, door een gebrek aan liefde of aandacht, een gevoel van fundamentele zelfafwijzing ontwikkelen. Om de pijn daarvan af te dekken zoeken zij hun toevlucht tot allerlei verslavingen. Maar zij blijven toch vooral verlangen naar waardering van anderen en storten zich in liefdesrelaties.

“Mooi, ontroerend en met humor geschreven.” Recensie bol.com

“Mijn handboek. Het leert je van jezelf te houden.” Muzikant Typhoon over Verslaafd aan liefde


Jan Geurtz (1950) is schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme. Hij studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie en werkte in de verslavingszorg. Geurtz is geïnspireerd door het boeddhisme. Zijn lessen zijn gericht op het ontwikkelen van een spirituele relatie met de ander en vooral met jezelf.

Meer lezen?