Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Een psychose is een opleiding in liefde voor jezelf

Een psychose is een opleiding in liefde voor jezelf

Tirza heeft jarenlang psychosen gehad en heeft ervan geleerd, dat een psychose een kans is om jezelf te resetten. Ze schrijft dit verhaal. Tirza: “Het is geen ziekte maar een opleiding.

Ik heb mezelf met veel vallen en opstaan, in mijn eentje, zonder medicatie, weer opgebouwd. Uiteindelijk bleek ik niet helemaal alleen.

Telepathie

Het begon er bij mij mee, dat ik dacht dat ik telepathie had met een man

We werden verliefd en het was zo intens dat we zelfs telepathisch seks hadden. We wilden elkaar in het echt ontmoeten, maar we durfden nooit. Want stel dat het allemaal niet echt was?

Jarenlang had ik veel van dat soort ervaringen met mannen.

Teruggetrokken

Ik had me teruggetrokken van de wereld, die ik niet meer aankon en begreep. Waar is de liefde? In het bedrijfsleven kon ik me ook al jaren niet meer staande houden; het ging nooit om mensen, alleen om geld. En mijn contacten met mensen waren bijna alleen nog maar telepathisch.

Het was een tijd van intense eenzaamheid, horror en angst, maar ook van liefde en prachtige gesprekken

Ik had de ervaring dat ik zo ‘openstond’ dat iedereen aan wie ik maar dacht, dat voelde en vervolgens bij me naar binnen kon. Ik werd heel bang om te denken en voelde me erg verantwoordelijk voor wat ik dacht, omdat er inmiddels steeds meer mensen meekeken.

Ze konden er niets aan doen, zeiden ze, ze werden gegrepen door mijn gedachten, de gesprekken, de seks en de liefde die ik ervoer. Daar had ik begrip en compassie voor, maar ging hierbij totaal voorbij aan mezelf! Het was de hel.

Psychose is als de hel

IIk was nooit meer alleen, mijn lichaam, geest en mijn seksuele gevoelens lagen volledig te grabbelk was niet meer van mezelf. Ik kon gillen in opperste wanhoop dat ze op moesten rotten, maar geloofde zelf niet in mijn eigen autoriteit. Wat is macht? Hoe voelt dat, hoe doe je dat?

Jezus, Michaël en Lucifer

Ik heb om hulp geroepen aan De Grote Witte Broederschap van het LichtWaar ik eerst Jezus en later Aartsengel Michaël te spreken kreeg. Ze stuurden liefde en hebben me geleerd in mijn hart te zijn en zo mezelf te helen. Verder vonden ze dat ik niet klaar voor ze was, ze hebben me zonder dat ik het wist aan de Duivel voorgesteld.

Ik dacht dat ik met hen sprak, maar het was Lucifer. Hij is heel aardig en enorm wijs, maar hij verleidt je om heel veel in je hoofd te zijn en je verbinding met het echte leven kwijt te raken.

Ik heb toch veel van hem geleerd. Over dat ik zelf mijn realiteit creëer door wat ik geloof, ook onbewust. Ben ik werkelijk een slachtoffer?

Alleen mijn angst creëert alle ellende

Waarom zijn mensen bang? Omdat ze zich schuldig voelen.

Zo zijn we geprogrammeerd. Schuld, boete, ons hele geldsysteem is daarop gebaseerd. Vanuit religie ook zijn we gaan geloven dat we zondig en schuldig zijn. Degenen die de touwtjes in handen hebben hier op aarde, zien graag dat dat zo blijft. Zo blijven we zwak, angstig en gehoorzaam.

Hel

Hij heeft me liefdevol alle hoeken van de hel ingeslagen. Tot ik begreep dat ik dat zelf creëerde, doordat ik dacht dat ik dat verdiende.

Aartsengel Michaël heeft me geleerd hoe ik liefde voor mezelf en de wereld kon terug vinden door in mijn hart te zijn.

Ze leerden mij dat schuldgevoel ziek maakt

Dat ik liefde ben. En veel krachtiger ben dan ik denk. Verander je perceptie. Hou van jezelf. Vergeef jezelf, vergeef de wereld. En zie dat iedereen zijn rol speelt.

Geen schuld

Er is geen schuld, er zijn alleen ervaringen. Iedereen doet zijn stinkende best om gelukkig te zijn. Iedereen heeft een bepaald bewustzijn, achtergrond, en pad en leeft zijn leven zoals het in zijn macht ligt. Een psychose is soms een leerschool.

En als je dat beseft, zie je dat jezelf en de ander veroordelen, alleen maar lijden veroorzaakt. Met mijn hoofd wist ik dat al wel, maar als je het niet met je hart voelt, kan je het niet echt helen.

Ik heb al mijn zelf-ondermijnende overtuigingen tegen het licht gehouden en omgedraaid

Al mijn angsten in de ogen gezien en omarmd met de liefde van mijn hart. Dat was keihard werken.

Duivel of God

Met hun hulp heb ik alle telepathische contacten weten te stoppen. Er bleef nog één stem over. Het was of de Duivel, òf God. (Of ego, of mijn hogere zelf. Of angst, of liefde.) Ik moest leren wat de juiste was.

De Duivel had slimme tactieken om me steeds weer te verleiden met leugens en mind-games, die ik heb leren doorzien en herkennen.

De stem die er nu nog is, is degene die me bekrachtigt en liefde geeft

Mijn hogere zelf. Deze stem van wijsheid wil ik niet kwijt, het is mijn kracht. Dit ben ik zelf.


Tirza denkt te weten hoe je heelt van een psychose, en dat dat voor iedereen hetzelfde werkt in basis. Dat de oorzaak van je ziekte is te herleiden naar een ding; schuld. Trauma ook, maar je denkt dat je dat verdient. Niet goed bent. Daar ligt de heling wat haar betreft. Dat wil ze uitdragen!

Meer informatie:

Fotocredits: Tirza

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ken je de Keuzetools al?

Vergelijk medicatie en hun bijwerkingen

Vergelijk antipsychotica en antidepressiva en hun bijwerkingen met deze tools. Deze medicaties kunnen nare bijwerkingen geven.

PsychoseNet lanceert de Antipsychotica Bijwerkingen Keuzetool waarmee je antipsychotica overzichtelijk kan vergelijken met bijwerkingen!
tool

Antipsychotica Keuzetool

30 maart 2023 – Redactie PsychoseNet
Keuzetool- vergelijk antidepressiva
tool

Antidepressiva Keuzetool

30 maart 2023 – Redactie PsychoseNet

Reacties

2 reacties op “Een psychose is een opleiding in liefde voor jezelf”

 1. Nanda

  Beste Tirza,
  Mooie blog. Zelf ervaar ik mijn ontregelingen ook als helpend. Ze zijn ontstaan n.a.v. trauma. Ik ben zeer geïnteresseerd in de spirituele dimensie van psychoses en zou daar graag een keer met je over van gedachten wisselen.

  1. Tirza

   Hoi Nanda,

   dankjewel! En heel graag wil ik gedachten met je wisselen hierover. Eh, misschien kan je mijn gegevens opvragen bij de reactie hier? Dan kan je me mailen. Ik hoor graag van je. Groet, Tirza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *