Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek Zie je mij? - Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar

Auteur:

Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar

Uitgever:

Bohn Stafleu van Loghum

Verschijningsdatum:

21-09-2022

Zie je mij? – Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar

Jarenlange therapie laat een trauma niet verdwijnen. Wat wél mogelijk is: iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling helpen zijn of haar littekens, zichtbaar of onzichtbaar, te omarmen. Pas dan zal diegene zichzelf kunnen helen. In het boek Zie je mij? gaan Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar dieper in op trauma.

Naast voormalige slachtoffers en plegers geven ook in trauma gespecialiseerde professionals adviezen, bedoeld voor alle hulpverleners die met geweld te maken kunnen krijgen; sociaal werkers, psychiaters, psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Bovenal is dit boek bedoeld als inspiratie om de hele mens te kunnen zien, met al zijn of haar angst, eenzaamheid, woede en verdriet, én alle talenten en veerkracht.

De verhalen van de twaalf voormalige slachtoffers en plegers in het boek zie je mij tonen wat nodig is voor echte verbinding

Ook leren zij de lezer bijvoorbeeld hoe intergenerationele patronen doorwerken, welke gespreksvaardigheden wanneer nodig zijn en hoe moeilijk het is bij je gevoel te komen als je jarenlang vernederd bent. Van partnergeweld en kindermishandeling tot verwaarlozing en fysiek en emotioneel geweld; trauma’s die ontstaan door huiselijk geweld en kindermishandeling laten levenslang sporen na. Veiligheid en vertrouwen bieden is daarvoor cruciaal en daar komt veel meer bij kijken dan vaak wordt gedacht.

Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling.


Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige, auteur en sociaal ondernemer. Ze is werkzaam als adviseur en projectleider in uiteenlopende projecten in zorg- en veiligheidssector. Daarnaast biedt zij als herstelcoach ondersteuning, coaching en begeleiding aan slachtoffers.

Jeroen Wapenaar is wetenschapsjournalist en schreef diverse boeken over palliatieve zorg en dementie.

Meer lezen?