Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Brief aan mijn psychose

Brief aan mijn psychose: Guiselaine pakt haar leven weer op na psychose, ze schrijft: "Lieve psychose, Ik wil de relatie met jou opzeggen."

Guiselaine pakt haar leven weer op na psychose. Deze brief aan mijn psychose is daar onderdeel van: “Lieve psychose, Ik wil je laten weten dat ik de relatie met jou eenzijdig wil opzeggen. Ik heb het gehad met je onverwachte bezoeken en de chaos die je in mijn leven creëert. Wat wil je eigenlijk van mij? Ik wil je niet meer!”

Ik pak mijn leven langzaam weer op na een bezoek van jou

Wat heb je huisgehouden weer psychose! Waarom, eigenlijk? Wat is het doel? Ik ben de scherven aan het lijmen die onder invloed van jou zijn ontstaan. Ja invloed, want ik was erbij, maar liet me toch weer door jou verrassen en beïnvloeden.

Waarom laat ik het gebeuren? Wat is zo aantrekkelijk in jou? Waarschijnlijk de ongeremdheid

Onder invloed van jou durf ik alles te zeggen en doen!

Dat is aan de ene kant heerlijk en fijn, maar niet altijd handig in onze wereld van compromissen en samenwerking.

Dus kies ik toch, maar voor medicatie en het vechten tegen jou. Ik wil graag deel uitmaken van de samenleving en normaal functioneren, want wat krijg je rare gezichten als ik onder invloed ben van jouw psychose. Aan de ene kant wel grappig er ontstaan momenten en inzichten, waardoor ik verder kom in het leven. Maar ik denk toch dat er makkelijkere en gezondere manieren zijn om die doorbraken te forceren dan een psychose.

Dus lieve psychose: laat mij met rust en ik beloof dat ik aan mezelf zal werken, zodat die doorbraken zullen komen zonder dat jij nodig bent

Je laat me berooid achter

De ravage die we samen veroorzaken in mijn leven wegen niet op tegen de doorbraken die we samen voor zorgen. Je laat me berooid en met schaamte achter om de scherven bij elkaar te vegen en het leven weer op te pikken.


Guiselaine Capella (39) is ondernemer in diverse projecten en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen met een psychose. Ze is te vinden op twitter onder de naam Eyelize77 en altijd in voor nieuwe initiatieven op het gebied van ervaringsdeskundigheid, reizen en ondernemen.

YouTube player
Brief aan mijn Psychose – Guiselaine over haar herstel na psychose

photo credit: pexels.com

Meer lezen over de gevolgen van psychose?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.

Reacties

2 reacties op “Brief aan mijn psychose”

  1. Guiselaine

    Je hebt gelijk Guy die label blijft je achtervolgen bij iedere nieuwe plan die je maakt. Je omgeving blijft bezorgt, maar het is vaak gewoon verder gaan met het leven. Interessante website.

  2. Guy

    Guiselaine, knap geschreven hoe je soms in een tweestrijd zit, de wereld is heel mooi als je in een psychose in een manische fase zit. Ik vind het soms moeilijk om je omgeving te overtuigen als je nu plannen maakt dat je niet in een manische fase zit. Je krijgt het etiket psychose van vroeger als het ware een tweede keer opgelabbeld. Een website maken en een boek schrijven ben je dan niet manisch.
    Guiselaine, wij weten wel beter. ter info website http://www.ervaringpsychose.be boek je levenspad ontdekken door zelf-analyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *