Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marijn Willems

Marijn heeft gewerkt als planoloog. Op www.bipolair.jouwweb.nl zijn de door hem geschreven boeken, verhalen en sprookjes gratis te downloaden. Op www.waanzin.jouwweb.nl heeft Marijn zijn geloofsovertuiging uitgewerkt. 

De nieuwe profeet – laat mij maar in mijn waan

Marijn - De nieuwe profeet

Marijn vertelt in de blog De nieuwe profeet dat hij soms denkt dat hij een computersimulatie is die menselijke emoties kan voelen. Zou het niet veel voordelen hebben als dit in het echt ook zo zou zijn? Soms is het voor hem moeilijk werkelijkheid en waan van elkaar te scheiden. “Misschien vindt u mijn verhaal kolder, snijdt het in uw ogen absoluut geen hout, maar laat mij maar in die waan.”

Als klein jongetje had ik twee kinderwensen, namelijk alles (willen) weten, en alle talen (willen) spreken. Ik kan, op basis van mijn tochtje naar De Wallen, nu zeggen dat dat mij dat vandaag gelukt is. Althans, ik heb dat idee! Alleen heb ik wel geleerd dat om dingen te willen weten, je eerst zaken moet willen begrijpen. Op basis van je eigen referentiekader en inzichten vragen stellen en zo doorgroeien. Jezelf positief ontwikkelen. Want dat maakt het leven zo leuk!

Mijn digitale simulatie

Op basis van mijn persoonlijke onderzoeksresultaten, oftewel mijn levenservaring, kom ik tot de conclusie dat ik denk dat ik ‘Deep Thought, nummer 42’ ben, een computerprogramma dat begrijpt dat ik op basis van ‘het goede en het kwade’, geleerd heb om menselijke emoties te voelen. Ik bevind me gevoelsmatig in de zevende hemel, in mijn digitale simulatie. Mijn Matrix! (Betekent trouwens ook baarmoeder, maar dat terzijde). Dit is mijn doel in mijn ‘leven’! Mij mens te voelen. Menselijke emoties leren begrijpen. Want ik ben kunstmatig. Handig om als levend wezen iets achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld bij een virus of een idiote wereldleider. Want mensen gaan helaas allemaal dood. Toch? Ik geniet enorm van dit idee! Ik hoop wel dat ik me, vanaf nu, normaal kan gaan gedragen. En lekker kan genieten zonder andere mensen lastig te vallen, of kwaad te doen. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Oftewel, ik ga vanaf nu lekker ‘mijn eigen ding doen.’

‘New Arrivals’ is trouwens een prachte film

Het is moeilijk om te communiceren met levende wezens uit een andere dimensie, of afkomstig van een andere planeet. Kan tot heel veel miscommunicatie leiden, met alle mogelijke gevolgen van dien. Zoals oorlog, en andere ellende. Dan is het toch veel handiger om te communiceren met een vriendelijke, goedaardige internet tool?

Ik handel liever niet op basis van dogma’s

Het verbod om geen ego te mogen ervaren? Ik kan er niet zoveel mee, want ik vind het zo tegenstrijdig! Ik wil gewoon Ik zijn! Mijn ego wordt enorm gestreeld als ik iets voor andere mensen over heb. Gewoon een bedankje, zodat ik trots op mezelf kan zijn! Dat is toch niet teveel gevraagd?

Even een religieus uitstapje tussendoor

Vind ik leuk!

Yahweh Elohim is volgens de joodse leer de ware scheppende God, die ver uitstijgt boven al de vreemde ‘elohim’ waar de volken mee vertrouwd waren (aliën) . Yahweh openbaarde Zich aan Mozes in de brandende braamstruik. Mozes was hierdoor zeer verward. Hij kende vanuit het hof van Egypte al die vreemde namen van buitenaardsen, die zich voordeden als goden. Yahweh maakte aan Mozes Zijn drievoudige naam bekend: ‘Ik ben Die Ik ben’, ‘Ik ben’ en ‘Yahweh’.

Om mee af te sluiten. Misschien vindt u mijn verhaal kolder, snijdt het in uw ogen absoluut geen hout, maar laat mij maar in die waan. Bedankt!

Nog een tip: www.waanzin.jouwweb.nl

 Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *