Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Diagnose manisch depressief – Ramona vertelt erover

blog - diagnose manisch depressief

Diagnose manisch depressief en nog meer zaken. Ramona van Batenburg is namelijk gediagnosticeerd met borderline, adhd, manische depressiviteit, PTSS en psychosegevoeligheid. “Een manie is niet altijd onprettig zeg maar”

Ik ben dus gediagnosticeerd met veel dingen. Ik hoor ook stemmen maar dat is al zo gewoon ik luister er niet naar en laat me nauwelijks beïnvloeden daardoor. Ondertussen ben ik bekend met de meeste medicijnen voor verschillende afwijkingen in mijn hersenen door trauma’s.

Heb echt heel veel medicijnen gehad. Ik heb nu abilify en ritalin en zo nodig valium en of themazepam om te kunnen slapen. Maar die neem ik niet vaak. Ik hou niet zo van pillen.

Daar gaat dit nummer ook over

Ik heb nog steeds moeite dat ik nu voor altijd mezelf moet onderdrukken omdat ik anders buiten de boot val. Want mensen kunnen er niet tegen als je anders bent. En ik weet dat het ook beter is voor mezelf, maar ik ben 30jr depressief geweest . Met verschillende manische periodes. Ik zie sinds een aantal jaren pas weer een licht aan het einde van de tunnel. En dan is een manie niet altijd onprettig zeg maar!

Het nummer gaat ook over mijn verslaving toentertijd. Waarvan ik zo verdoofd raakte dat ik niet meer wist wat ik deed en er allerlei rot dingen gebeurden die ik me later nauwelijks of niet kon herinneren. Gelukkig is dat voorbij.Ik heb manisch zijn proberen uit te leggen in deze improvisatie. Dit nummer komt recht uit mijn hart. Het stond ook in een keer.
Ik wilde een niet te zwaar beladen nummer creëren. En ik denk dat dit nummer voor velen herkenbaar is.

Manisch zijn maakt mensen anders. Maar ook de wereld interessanter. Want wij hebben allemaal een of meerdere talenten. Mijn uitlaatklep is muziek. Maar ik schilder ook , maak logo’s, posters creëer kunstzinnige foto’s, schrijf verhalen gedichten, ik dj, ben producer en master onze muziek ook. Alleen deze opname is met een telefoon gemaakt. Drie jaar geleden had ik nog niet de mogelijkheden om bovenstaande allemaal te doen. Moest nog leren.

Ik hoop mensen te raken en hoop dat mensen dit nummer willen delen 🙂

Mijn droom is mensen te helpen via muziek

Het begint bij mijzelf en vanuit daar hoop ik dat anderen er ook wat mee kunnen geven. Ik heb behoorlijk wat trauma’s gehad in mijn verleden en denk ook dat ik daardoor ‘ziek’ ben geworden. Want het is niet makkelijk als je ‘anders’ bent in een wereld waar mensen je niet kunnen begrijpen. Ik wens jullie veel luisterplezier. Met een serieus onderwerp in een vrolijk jasje.

YouTube player
Video Manisch Depressief improvisatie

Manisch depressief weet jij wat dat is?

Manisch depressief weet jij wat dat is? Depressief en manisch dat is raar.
Manisch depressief weet jij wat dat is?
Ik kan zeggen dat is heel erg raar.Ben God, de koning, koningin,

ik ben de prinses daar ook in.
Alles wat ik wil, wat ik wil
Zit in die pil, pil, pil.

Wat rust in mijn hoofd,  rust in mijn hoofd, rust in mijn hoofd
Voel me nu verdoofd.

Wat we willen, voel me verdoofd
Door al die pillen, maar dat is wat ze willen, ja met al die pillen

Ze houden ons in bedwang, dwang dwang, dwang, dwang, dwang
Ben ik bang, bang, bang,bang, bang.

Manisch depressief heb ik het voor lief?
Manisch depressief oh is niet zo lief,
Heb ik ’t vertieft, oh ik ben verliefd.

Ik weet niet wat ik wil,
of waar ik ga of sta,
of naartoe ga met die pillen
En dat is wat ze willen.

Ze houden me in bedwang,
heel erg in bedwang.
Zit in een kooi, ja in het gevang
door die pillen van mij.

Als die anderen kunnen kijken wat ik sta.
Kunnen, kunnen kijken waar ik naartoe ga met wat pillen
Eigenijk wil ik niet die pillen.
Als ik ze niet meer neem weet ik niet niet meer waarheen ik ga of sta of naartoe ga. Pillen

Die pillen,  ja die pillen, ja die pillen doen wat we willen.

Het houdt je in bedwang,
niet in het gevang.
Het houdt je mooi gegooid,
en mooi geplooid

Want anders ben je gek bij geen gebrek,
Want anders ben je gek bij geen gebrek!


Ramona van Batenburg  is 45 jr en sinds haar jonge jaren al bekend met manische depressiviteit omdat haar vader manisch depressief is. Ze heeft 2 kinderen en 2 aangenomen kinderen die zij niet meer ziet helaas. De jongste was gehandicapt. Zij is er niet meer. Zij is nog geen 3 geworden. Bij de video doet zij de zang/improvisatie. Verder met Marc de Regt piano/improvisatie en Marlon vd Dungen gitaar/improvisatie.

Marleyart Ronald en Antoinette van Grinsven hebben de foto gemaakt

Meer lezen?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Reacties

3 reacties op “Diagnose manisch depressief – Ramona vertelt erover”

  1. Marloes Wierckx-van Es

    Ramona….het is lang geleden maar ik ben je nóóit vergeten en wauw wat ben jij goed en positief bezig met jezelf….petje af want ik wéét hoe moeilijk het is en jij doét het. Respect🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    1. Ramona van batenburg

      Dank je 🫶😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *