Main content

Gil the Grid is danser, bewegingskunstenaar en staat in de finale van Holland’s Got Talent. Een paar weken geleden was hij tijdens zijn auditie open over de psychose die hij in 2012 kreeg. Hij verwerkte deze ervaring in zijn dans, waarvoor hij een golden ticket kreeg. PsychoseNet zocht hem op voor een bijzonder interview. 

 

“Het was alsof alles opeens een filter kreeg, je dingen heel anders ziet en binnenkrijgt. Ik ging er toen niet vanuit dat ik een psychose had. Ik dacht alleen ‘hé, dit is raar’. Dat is denk ik het meest confusing gedeelte, dat je niet weet wat er aan de hand is. Ik wist totaal niet waar ik was. Ik was opeens aan het rennen op de snelweg en had het gevoel dat alles een dreiging was.”
Gil the Grid

 

Bekijk het interview met Gil the Grid

 


Gil is oprichter van de Amenti Collective, een danscollectief dat kunst creëert om anderen te inspireren tot het volgen van hun eigen roeping. Amenti Collective maakt bewuste kunst, geeft magische performances en geestverruimende workshops.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Heel erg mooi mens ben jij. Met veel wijsheid, rust, kracht (ook door ”kwetsbaarheid” en deze te tonen en te ownen) en liefde. Bedankt dat je dit verhaal hebt willen delen!

    1. Ja mooi hè, bijzonder mens ook echt. Een dezer dagen komt het gehele interview (±45 minuten) online. Ook een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *