Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Lezing Jan Mokkenstorm – Hoop doet Leven

Hoop doet leven

Onlangs gaf Jan Mokkenstorm, psychiater en oprichter van Stichting 113, een lezing bij Astare voor zorgprofessionals: Hoop doet Leven. Stichting 113 is een zelfstandige en onafhankelijke zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. Stichting 113 Zelfmoord preventie verleent online en telefonische hulp.

Zelfmoord, zelfdoding, suïcide, ‘er een eind aan maken’. Hoe praat je erover? Hoe voorkom je het? Wat kan je doen als iemand suïcidaal is?

Psychiater Jan Mokkenstorm bespreekt het in onderstaande video


Jan Mokkenstorm schreef een boek Hoop Doet Leven – De 113Online Suicide Survival Guide.

Voor meer informatie over (preventie van) zelfdoding, zie:

Reacties

Eén reactie op “Lezing Jan Mokkenstorm – Hoop doet Leven”

  1. Freek Hulst

    Graag zou ik hier willen benadrukken dat artsen ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het voorkomen van suïcide. Schrijf GEEN BENZODIAZEPINEN meer voor. Door de adverse effecten van benzodiazepinen raken mensen depressief, ze kunnen angst- en paniekaanvallen krijgen, verward raken en suïcidaal worden. Lareb – deze stichting verzorgt de landelijke registratie en evaluatie van bijwerkingen en interacties van geneesmiddelen – heeft diverse gevallen geregistreerd van mensen die met een TS met spoed in het ziekenhuis zijn beland ten gevolge van benzodiazepinengebruik. Hoeveel Nederlandse burgers moeten er nog onnodig sterven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *