Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Vlinder

Vlinder (pseudoniem) is 50 jaar, getrouwd en moeder. Na een jarenlange strijd zowel in als mét de psychiatrie heeft ze een bestaan opgebouwd en heeft ze leren omgaan met het leven.

Magie en wonderen, niet alleen in sprookjes – parallel universum, een fata morgana, of een hallucinatie?

blog-magie en wonderen

Vlinder voelt en ervaart gedurende haar hele leven al dingen die we met ons “gewone” boerenverstand (nog) niet begrijpen. Magie en wonderen. “Wonderen en magische gebeurtenissen alleen in sprookjes? Niet in mijn wereld!”

Bijna iedereen wordt als kind voorgelezen of leest zelfstandig verhalen over sprookjes of magische gebeurtenissen. Dit zijn dan ook verhalen en fantasie. Dit gebeurt niet in het ‘gewone’ leven is meestal de stelling.

Nou die stelling gaat voor mijn leven niet op

Al zo lang ik mij kan herinneren zie, voel en ervaar ik ‘dingen’. Ik zag kleuren, ik zag schimmen, of kon mij visueel verplaatsen en lichamelijk op de zelfde plek blijven zitten.  Niet zo vreemd dat ik als ‘raar’ of ‘anders’ beschouwd werd. Overgevoelig, sensitief en spiritueel was ik zeker, raar absoluut niet. Maar goed, het waren de jaren 1970 en mijn verschijnselen werden als angstig en abnormaal beschouwd en in combinatie met allerlei lichamelijke somatische klachten moest dat onderzocht worden.

Nu jaren later komen ze steeds meer weer naar voren. Daar waar ik als kind angstig werd gemaakt en uiteindelijk ook angstig werd,  verwonder ik mij nu! Tuurlijk denk ik wel eens: jeetje, wat is dit nu weer? Of kan ik er dagen over nadenken en stil van zijn, maar angstig: nee. Ik vind mij bevoorrecht dat ik dit leven in 3D mag meemaken!

Het heeft even geduurd voor ‘ze’ me opvielen én ik ze opmerkte

Maar nu ik mijn oog en hart ervoor open heb gesteld komen ze echt geregeld. Zo zag ik jaren geleden een engel in de lucht (zie foto bij dit blog). Ik was helemaal flabbergasted, mijn dochter euforisch en haar vriendinnetje zei heel nuchter: dat is een gewone wolk…

Op onze stoep verschenen hartjes, in de modder, terwijl het erg veel en erg hard geregend had voor dagen, dus wetenschappelijk gezien onmogelijk dat ze daar op onze tegels zaten. Ik kom overal hartjes tegen, in kauwgom op de stoep, vogelpoep, watervlekken, blaadjes, drek op straat, aardappelen die ik wil schillen enz enz.

De prachtigste veren vallen voor mij neer, vlinders die op mijn schoot komen rusten.

Ik krijg antwoorden of ideeën op onverwachte momenten die precies aansluiten met wat er op dat moment speelt in mijn leven

Op momenten dat ik ergens over nadenk of meerdere opties open heb staan voor iets. Een jaar of 10 geleden toen ik kennismaakte met yoga en ik tijdens een les probeerde mijn miskraam te verwerken ‘zag’ ik hoe mijn borstkast openging en er een zwerm vlinders uitkwam.  Het was zo levensecht dat ik ze kon voelen, de zachtheid van de vleugels, het was geweldig… En natuurlijk kwam er ook een zwerm tranen.

En verder ervaar ik vaak persoonlijk wonderen, kan ik dingen zien, aanvoelen. Daar kan ik nog niet altijd even goed mee omgaan. Ik durf nog niet genoeg te vertrouwen op mijn intuïtie om er ook echt daadwerkelijk wat mee te doen.

Laatst liep ik met onze hondjes in het bos

Ik loop al jaren daar, ken de weg op m’n duimpje. Het plekje waar ik liep is voor mij heel verstillend, onze dochter liep altijd naar het water toen ze jonger was en spuugde en groette Jezus en Maria. Het was voor ons een soort heilig plekje, waar we graag even naar toe gingen. Ik stond er altijd gewoon even stil.

Ik besloot een paadje in te slaan om weer terug te lopen naar mijn beginplek, daar stond mijn fiets. Dat paadje had ik nog niet eerder opgemerkt. Ik was verbaasd! Wat was het er mooi!! Wauw, het kabbelende beekje, vogels die tjilpen, zon die door de takken en bladeren scheen, prachtig was het! En ineens kwam ik weer op het heilige plekje uit. Ik had een rondje gelopen. Wonderlijk dacht ik, dat ik dat nog nooit eerder gezien heb.

Afgelopen week liet ik mijn man de plek zien. Of in ieder geval, dat was de bedoeling. Maar hoe we ook zochten…. Het paadje was niet te vinden. Het was gewoon onmogelijk om er eerder  af te slaan ivm een groot hek wat er staat, plus het beekje  dat liep tot het hek. Er was geen magische plek te vinden…

En toch heb ik er gelopen. Was ik in een parallel universum, was het een fata morgana, een hallucinatie?

Het kan me niet schelen hoe het wetenschappelijk heet

Ik vond het een geweldige ervaring! Ik hoop nog lang zulke mooie ervaringen op te doen en ik hoop dat ik met dit schrijven een  taboe kan doorbreken en kan laten zien dat je niet gek of psychotisch hoeft te zijn als je dit soort ervaringen hebt. Magie en wonderen vinden ook plaats op een doordeweekse dag.

Met welk oog kijk jij hiernaar?

Lieve warme groet Vlinder

Reacties

4 reacties op “Magie en wonderen, niet alleen in sprookjes – parallel universum, een fata morgana, of een hallucinatie?”

 1. Erin

  Hoi Vlinder,

  Ik zie ook een wonderlijke wereld in mijn praktijk. Als mensen zich openstellen voor genezing, en ik me erop afstel, dan kom ik in een iets andere staat van bewustzijn. Ik zie dingen die ik ondertussen begrijp (zieltjes van babies, engelen, bepaalde kleuren, bewegingen in het energieveld), maar ook veel dingen die ik nog niet begrijp. Vaak voel ik ook in mijn lijf wat een ander voelt. Maar ik kan het niet afdwingen, het gebeurt of niet.
  Dit zien helpt mij om anderen te helpen in hun genezingsproces en ik hoop met de tijd meer te begrijpen.

  En ook al is het voor een ander niet te zien of te ervaren, ik ben er ook blij mee. Wat prachtig om te zien dat we nog maar een klein stukje vd “werkelijkheid” begrijpen en dat de wereld niet alleen maar materialistisch is. Dat we onderdeel.zijn van iets heel groots.

 2. Vlinder

  Hoi Greet dankjewel.

  Ik weet dat ik veel in verbinding sta met het universum, en erg open voor sta. Vaak voel en wéét je diep van binnen wel wat de boodschap is, of wat het Universum mij wil vertellen

 3. greet

  Ter kennisgeving:
  Er is hierover een boek geschreven door Laura Lynne Jackson.

  Tekens zijn overal.

  1. Vlinder

   Hoi Greet, ik heb gelijk de schrijfster gegoogeld en de boeken gereserveerd bij de bieb. Het boek ‘het licht tussen ons’ ben ik nu aan het lezen en het opent vele deuren aan herkenning, verwondering en ontroering. Prachtig 🥰💖 dank je wel 🙏🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *