Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Met Aya op zoek naar de klank van de stilte

blog-met Aya op zoek nar het geluid van stilte

Ik herken dat ik soms in het donker raak. Dat mijn leven even geen geluid weet. Dat is wel geluid dat ik zoek en soms zelfs vind. Ik neem jullie mee op mijn zoektocht. Op zoek naar de klank van de stilte.

Onder dit korte delen van deze woorden vinden jullie twee bestandjes. Een kort ingesproken verhaal over mijn reis met het donker.

Mijn naam is Aya

Eerder bekend als Joyce de Jager, van Blue monday.

Mijn  enorme spirituele gevoeligheid zorgt voor prachtige ervaringen, met licht en liefde. Echter, niet altijd. En deze tijd, en deze herfst is het donker ook een onderwerp.

Als het donker is, en mijn lichtheid ontoereikend voelt, dan is willen bewegen en uitdrukking geven een remedie om toch geluidloze klanken vorm te geven. Mijn delen wordt zo mijn heling, en ik bracht een verhaal aangaande het doven van het vuur.

De herfst staat symbool voor naar binnen bewegen

Voor mij dit jaar geen depressie, had ik me beloofd. Alleen mijn innerlijke strijd ging toch zichzelf te lijf. Dat, terwijl ik ook heling vind. Uitdrukking vind. Mijn ogen her ontdek. Mijn vreugde mag vieren. Paradoxaal. Het verhaal duurt zo’n 9.30 minuten. Mocht jij je innerlijk vuur ontdekken, het maakt je schoon. Mocht deze doven, graaf in het as, totdat je kunt herrijzen.

Hoe mijn gestaakte strijd voelde na een paar dagen, is niet anders dan dit geluid.

  • Hoe klinkt mijn klank wanneer ik geen geluid kan geven –

Een onderzoek van vallen en opstaan. Jezelf vinden, verliezen en hervinden.

 

 

Vorm vinden, mezelf inbinden, tot mijn verzorging mij op het niveau van volledigheid omwikkeld. Om niet meer in mijn oude wonden te stappen, dat is de bedoeling. Dat er steeds een nieuwe vorm is, en je zo voelt dat alles komt en vergaat. En deze golven staan tegenover het bad van geen leven, dat wel eens in mij gaat woelen. Het voelt dan alsof geen vorm mij kan vinden. Alsof ik moet zoeken naar veiligheid, naar vervulling. Het voelt als mijn emoties moeten vechten tegen iets dat geen leven heeft. En daarom kan ik niet meer huilen. Een plaats van geen beweging.

Mijn tranen hebben het nodig om met het leven mee te gaan. Mee te stromen met de golven van haar emotie. Met de vreugde van contact. Met het geluk van vrouwelijkheid. Daar zullen ze zich vrij voelen, en de wens is dan ook of de stilte zich ooit weer zal vullen met een eeuwige beweging van leven. Dat voelt als een grote wens, waar de stilte geluid zal geven.

(Helder) Zien en innerlijk zicht leidend voor een ontwikkeling

De talenten in ieder mens bekrachtigen. De reis van psychose, spiritualiteit en heelheid waar de maatschappij van het westen zich mag ontdoen van onderdrukking in de psychiatrie. Waar wij mensen onze natuurlijke krachten en kwaliteiten mogen benutten, hoe uitzonderlijk deze ook zijn. Een grote liefde voor elementen, aarde, water, vuur, lucht, ruimte en licht. En ritueel daaromheen. Waar onze zintuigen zich mogen vullen. Waar je echt wakker mag worden.

En waar dat niet kan, zo volledig mogelijk de dans van het leven te dansen. In pijn en heling. In verwarring en alles wat het brengt, om de menselijkheid hierin te herkennen. Dit aardse bestaan, het kwetsbare leven te doorvoelen en te schaduwen te ontmoeten, om ze te gaan helen.

Dat er maar een liefdevolle bedding mag ontstaan voor mij en ieder ander. Dat ieder geluid mag geven aan die innerlijke klank, ook als deze nog nooit gegeven is.

Met hervonden enthousiasme en warmte,

Aya de Jager


Aya de Jager heeft een achtergrond in psychologie en oosterse filosofie. Een passie voor gedichten, elementen en holisme. Het leven vormen naar heelheid. Als je vragen hebt, stuur haar een e-mail. Elementofaya@gmail.com

Foto Geeske Roorda

Meer lezen over spiritualiteit?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *