Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

ANDERHOOFD – Operatheater over de zin van de waanzin

Event Anderhoofd opera Amsterdam
ANDERHOOFD. Een voorstelling met en over spelers die leven met een psychose. Een opera over wat het met je doet als jouw werkelijkheid botst met de werkelijkheid om je heen. Over hoe de wereld naar jou kijkt en en jij naar de wereld.

Ik tel. Ik tel de stippen op mijn trui. Ik tel de streepjes op mijn broek. Ik tel de mensen in de supermarkt. Ik tel de mensen buiten op de stoep. Ik tel mezelf“.

Tussen alle andere mensen raakt Anderhoofd verstrikt in een wereld vol ideeën, regels en interpretaties. De werkelijkheid vertroebelt langzaam en geleidelijk verliest Anderhoofd de grip op wie die werkelijk is. Wat volgt is een zoektocht naar houvast.

De operavoorstelling Anderhoofd gaat over de noodzaak van tellen als je de grip op de wereld om je heen verliest

Over meetellen in een samenleving die een problematische verhouding heeft met jouw werkelijkheidsbeleving. De persoonlijke verhalen van bijna vijftien spelers, ervaringsdeskundigen op het gebied van psychose, worden verbonden met bovennatuurlijke personages uit opera’s van Henry Purcell en Philip Glass. In een eigentijdse opera komen de levensverhalen van de spelers samen met oude Engelse operatradities.

Op donderdag 7 oktober 2021 is de wereldpremière van de operavoorstelling ANDERHOOFD in DeLaMar Theater in Amsterdam

Speellijst ANDERHOOFD

di 5 t/m vr 8 oktober | Amsterdam, DeLaMar (première: do 7 oktober)
do 28 oktober | Haarlem, Stadsschouwburg,
vr 29 oktober | Hengelo, Schouwburg,
wo 17 november | Breda, Chassé Theater,
do 25 & vr 26 november | Maastricht, Studio Opera Zuid,
do 9 december | Utrecht Stadsschouwburg,
wo 15 december | Heerenveen Posthuistheater

Kijk voor meer informatie en aanmelden op operatheateramsterdam.nl


Opera Theater Amsterdam is opgericht door Charles Hens in 2012, vanuit de wens om met podiumkunst in het algemeen en opera in het bijzonder, een artistieke stem aan het maatschappelijke debat toe te voegen.

Hens maakte bij Opera Theater Amsterdam o.a. Wolven, met mannen uit de reclassering, Tegenstanders | een Requiem een muziektheatervoorstelling waarin vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen samen op het podium stonden en Lament, met mensen met een gehoorbeperking.

Met medewerking van o.a.: Centrum de Brouwerij, Samen Sterk Zonder Stigma, Social Run en Beautiful Distress.

Meer weten over psychose?