flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Filmproject - Fresh Catharsis (XL) door Gil the Grid * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Filmproject – Fresh Catharsis (XL) door Gil the Grid

Gil the Grid Catharsis

Gil ‘the Grid’ Gomes Leal heeft in zijn Nieuwe Makers traject bij het Fonds Podiumkunsten de keuze gemaakt om film te gebruiken als medium voor één van zijn projecten.

Samen met regisseur Steven Elbers heeft hij het videoproject Catharsis gemaakt dat bestaat uit een reeks van vier video’s die los van elkaar prachtig zijn, maar als serie een nog indrukwekkender verhaal vertellen.

Een fusie van beweging, intense en betekenisvolle beelden, emotie en mimiek maken Catharsis tot een video serie die iedereen kan aanspreken. Een verhaal dat zich als een lotuswortel vanuit de koude modder ontvouwt tot een prachtige bloem, een identificatie voor velen.

In 2012 maakte Gil zelf een psychose mee, een enorm heftige tijd waarin hij zichzelf en de wereld opnieuw moest uitvinden

In plaats van een ziekte probeerde hij de psychose als levensles te zien. Vanuit de behoefte om anderen te inspireren nieuwe delen van zichzelf te ontdekken en ontwikkelen richtte hij onder andere Amenti Movemeant op.

Op vrijdag 4 oktober 20:15u zijn de vier afleveringen van Catharsis te zien en geeft Gil samen met andere dansers van Amenti Movemeant een live optreden.