Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

InTalk.nl – Nieuw platform met podcasts over ingrijpende levenservaringen

intalk.nl

Op het platform InTalk.nl staat een reeks audioverhalen over ingrijpende levenservaringen. In de podcasts vertellen mensen openhartig over uitdagingen die zij in hun leven tegenkwamen en hoe zij hiermee om zijn gegaan.

Een burnout, afscheid nemen van een dierbare, omgaan met kanker, een psychose of autisme…

De verhalen zijn zeer divers, net als de vertellers. Wat zij gemeen hebben is dat hen iets overkwam in het leven dat hun volledige aandacht vroeg. “Iedereen krijgt te maken met tegenslag of verlies”, vertelt Grietsje Visser, initiatiefnemer van InTalk. “Herkenning, tips en openheid kunnen iemand enorm steunen in het proces om met een moeilijke gebeurtenis om te gaan. Uit ervaring weten we dat mensen altijd weer manieren vinden om tot een nieuwe balans te komen. Het delen van die tips en ervaringen kan troostrijk en helpend zijn voor anderen.”

De vertellers geven een inkijkje in hun zoektocht naar antwoorden, hun valkuilen en het effect van de situatie op hun leven

Sommigen zochten daarbij professionele hulp, maar ook persoonlijke handvaten als bewegen, vriendschap, geloof of meditatie worden genoemd.