Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Nieuwsuur zoekt mensen met een geweigerde hulpvraag

Oproep - geweigerde hulpvraag
Nieuwsuur (TV programma van NOS) gaat het onderwerp belichten van mogelijke discriminatie in de GGZ. Dit naar aanleiding van de lopende zaak van een cliënt met psychose gevoeligheid, die omwille van deze gevoeligheid geweigerd is voor andersoortige zorg.

Het gaat dus om discriminatie op basis van psychose gevoeligheid; en daarmee uitsluiting van benodigde zorg. Deze zaak is op 16 december 2021 voorgekomen bij het College voor de Rechten van de Mens. De uitspraak is nog niet bekend. Tonnie Staring, klinisch psycholoog, ondersteunt de betreffende cliënt.

Nieuwsuur zal Tonnie Staring en de cliënt van deze zaak interviewen. De cliënt zelf komt hierbij geanonimiseerd in beeld. Nieuwsuur is echter ook op zoek naar iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en wel met naam, toenaam en gezicht op TV zou willen vertellen hierover. Naar zo iemand is Tonnie dus op zoek.

Kort gezegd gaat het erom:

– heb je psychose gevoeligheid?

– heb je wel eens hulp in de GGZ gezocht voor andere problemen dan de psychose (zoals voor persoonlijkheidsproblemen, trauma, verslaving, dwang, wat dan ook)?

– ben je daar geweigerd, expliciet omdat je daarnaast ook een psychose gevoeligheid hebt?

– ben je bereid om met je gezicht en naam op TV te komen om hierover te vertellen?

Antwoord je op alle bovenstaande vragen ‘ja’, e-mail dan Tonnie Staring (tstaring@gmail.com) en doe dat nog tot met vrijdag 4 februari.

Het kan dan zijn dat Nieuwsuur bij jou wil langskomen (of je gaat zelf richting Utrecht en omgeving) en dat ze met camera je gaan interviewen hierover. Het is niet live, maar wordt dus alvorens de uitzending opgenomen en later nog geknipt en geplakt.


Nieuwsuur is een programma van de publieke omroep

Meer lezen over psychose en schizofrenie?