Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Theatermaker Michaël Bloos bouwt zijn Universum van de Waanzin

Theatermaker Michaël Bloos bouwt zijn Universum van de Waanzin

Theatermaker en acteur Michaël Bloos bouwt aan het Universum van de Waanzin, een meerjarig project naar de zin van de waan via theatervoorstellingen, een radiodocumentaire en Waanzinnige Avonden.

Theatermaker Michaël Bloos bouwt zijn Universum van de Waanzin

Istanbul, bericht van de andere kant

De vader van Michaël en Amber krijgt tijdens een reis naar Istanbul een psychose en raakt vermist. Dat verhaal is het uitgangspunt van de nieuwe tekst van Freek Vielen (Winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs) waarin Michaël Bloos zoekt naar de grens van werkelijkheid in relatie tot de psychoses en de vermissing van zijn vader.

Een zoektocht naar wat het is zoon te zijn. Een zoektocht naar constructen van de werkelijkheid en zijn angst die te verliezen. Terwijl hij tegelijkertijd acteur is.

Istanbul, bericht van de andere kant gaat op 28 oktober in première in Frascati Theater en is daarna in theaters door het land te zien.

Naar Istanbul

Michaël en zijn zus Amber maken samen met radiomaker Wederik De Backer en muzikant Marc Alberto de radiodocumentaire Naar Istanbul over de zoektocht naar hun vader die in Istanbul een psychose krijgt. Via Whatsapp audio-berichten met clues en to do’s volg je de zoektocht van broer en zus naar hun vader.

Naar Istanbul wordt op 25 oktober om 21.00u uitgezonden op Radio 1.


Over het Universum van de Waanzin 

Michaël Bloos creëert het Universum van de Waanzin. Een meerjarig project waarin kunst en de wereld van psychiatrie samenkomen. De voorstellingen Istanbul, bericht van de andere kant en Joe Orton, een documentaire, radiodocumentaire Naar Istanbul en meerdere Waanzinnige Avonden, vormen samen de zoektocht naar een universeel verhaal dat voortkomt uit een persoonlijke gebeurtenis van Michaël.

De zoektocht in Istanbul wordt via het Universum van de Waanzin voortgezet en poogt een brug te slaan tussen twee werelden: die van de kunst en die van de geesteswereld. De paradox om zowel de schoonheid van fantasie te willen ervaren en tegelijk de controle niet te verliezen fascineert Michaël Bloos mateloos.

Meer informatie en de speellijst vind je op: www.universumvandewaanzin.nl