Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Trauma en Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS – Lotgenoten, hulpverleners en naasten

Logo Trauma en dissociatie

Trauma en Dissociatie zet zich, met een ervaringsdeskundig multidisciplinair team, in om vroegkinderlijk trauma en dissociatie uit de taboesfeer te halen om de kloof tussen lotgenoten, hulpverleners en naasten te verkleinen.

Dit doen zij doormiddel van een veilige gemodereerde online plek op Discord waar lotgenoten van vroegkinderlijk trauma elkaar (anoniem) ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen in de vele verschillende chatkanalen. Daarnaast heeft Trauma en Dissociatie een aparte ruimte voor hulpverleners en naasten waar zij (anoniem) directe vragen mogen stellen aan mensen met vroegkinderlijk trauma en met elkaar kunnen sparren.

Door op deze manier te leren over wat deze doelgroep nodig heeft, wil de organisatie de ‘oh zo spannende diagnose’, minder spannend te maken en handelingsverlegenheid beperken

‘Zo werken we er hard aan om op een punt komen dat mensen met vroegkinderlijk trauma nooit meer hoeven te horen dat zij té complex zijn. Want je mag er zijn, in elke fase van het herstelproces, jij of jullie’.

Je vindt de website van Trauma en Dissociatie via deze link.


Trauma en Dissociatie DIS/AGDS, CPTSS zet zich in om vroegkinderlijk trauma en dissociatie uit de taboesfeer te halen. Behoefte aan contact? Stuur een mailtje naar info@traumaendissociatie.nl

Of volg ze op Linkedin, Instagram of op Facebook.

Meer lezen over trauma en dissociatie?