flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
Waarom Kitty 30 video-interviews maakte over herstellen van psychose en depressie * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Waarom Kitty 30 video-interviews maakte over herstellen van psychose en depressie

Waarom Kitty 30 video-interviews maakte over herstellen van psychose en depressie

Jongeren lopen soms vast. Een depressie. Een paar ongewone ideeën. Het heet al gauw een psychose. En vóór je het weet rol je de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in en heb je een enge diagnose. ‘Schizofrenie’ bijvoorbeeld.

En als jij of een van je geliefden de GGZ in rolt, kom je in een totaal andere wereld. Niemand wijst je de weg. Terwijl je juist wel wegwijs moet worden. Anders neemt iedereen om je heen de beslissingen voor jou.

En die beslissingen zijn van levensbelang

De ene instelling houdt er ook nog eens totaal andere ideeën op na dan de andere. Over de schizofrenie prognose verschillen de meningen heftig. En vaak is je diagnose onterecht.

Schizofrenie bestaat helemaal niet.

Dertig interviews over herstel na een psychose heb ik in 2015 gemaakt

als voorlichting voor mensen met een nieuwe diagnose (‘schizofrenie’, depressie, bipolair en nog zowat) en voor hun omgeving. Ze geven antwoord op alle vragen die ik, als ouder-van, zelf niet op tijd beantwoord kreeg.

Alle interviews staan ook op Psychosenet.nl, samen met een enorme berg aanvullende informatie. Daar is ook een spreekuur, en een lijst met herstel-instellingen(zoek op: zelfhulpgroepen). Zodat je weet waar je het beste terecht kunt.

Ben je depressief? Eenzaam? Verward? Bekijk de video’s en zoek hulp via Psychosenet.nl. Niet zomaar ergensJe kunt meestal gewoon herstellen.

Bekijk het gehele nieuwsbericht van Kitty op deblogacedemie.nl


Kitty Kilian maakte in 2015 30 prachtige video interviews voor PsychoseNet. Je vindt ze bij onze video’s  en op het YouTube kanaal van PsychoseNet.

Ben jij ook handig met (video-)interviews en/of videobewerking en lijkt het je leuk om met PsychoseNet samen te werken? Neem dan gerust contact op met de redactie. Psychosenet is altijd op zoek naar mensen die in samenwerking informatieve (video-) interviews willen afnemen en uitwerken voor publicatie op PsychoseNet.

Bron: deBlogacedemie.nl