Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Heb ik een keuze in opnamekliniek?

Vraag

Helaas word ik met enige regelmaat in crisis opgenomen nu wil ik wegens opgedane ervaringen en gebrek aan vooruitgang niet meer opgenomen worden bij mijn huidige kliniek.

Hoe kan ik daarvoor zorgen?

Antwoord

Bedankt voor je vraag.

Volgens mij heb je recht om te wijzigen van zorgaanbieder. Al kijkt men vaak wel naar de regio waar je in woont. Nog beter zou zijn om ervoor te zorgen dat je niet meer wordt opgenomen. Lijkt mij.
Wat denk je te halen bij een andere organisatie, en wat gebeurt er bij de huidige opnamekliniek waardoor je vertrouwen verliest? Zij zijn eindelijk maar een klein onderdeel in je herstel. Iets waar jij zelf de regie in hebt. Wat heb je nodig, wat verwacht je van een organisatie? Wat werkte daar niet voor jou? Hoe kan je deze ervaringen kantelen naar iets wat wel werkt?

Hoe ziet passende zorg er voor jou uit? Grote kans dat je bij een andere instantie tegen hetzelfde aanloopt. Dit bespreekbaar maken bij de huidige opnamekliniek lijkt me een goed begin. Daar kunnen zij zelf ook iets mee. Je verhaal duidelijk op papier zetten en reflecteren. Eventueel zorgen voor een extra vangnet naast het systeem, in je vertrouwde omgeving.

Nogmaals bedankt, en succes!

Hartelijke groet,
Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 33
Beantwoord door: Tim Knoote op 11 juni 2020

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook