Main content

Vraag

Ik denk, of vooral een vriendin denkt dat ik 2 jaar terug een psychose heb gehad. In die fase gebruikte ik heel veel alcohol ( 2 flessen wijn per dag). Ik ben 1,5 jaar terug gestopt met alcohol drinken. Maar nu voel me mega negatief, heb enorme motivatie problemen en lig het liefst hele dagen in mijn bed! Ik ben door deze fase eigenlijk bijna iedereen kwijt geraakt uit mijn omgeving, omdat mijn mij zag agressief, alcoholist. Ik weet wel dat ik totaal mezelf niet was.

Ik heb meer hulp nodig en weet niet hoe? Ik ga donderdag met mijn huisarts praten.

Antwoord

Ik denk dat wat je nodig hebt is een omgeving als een recovery college, waar je, als je wil, kunt werken met anderen om weer zin in het leven te vinden. Vrede hebben met jezelf en waardering hebben voor kleine dingen in het leven.

Je bent gestopt met drinken maar wat waren de redenen om te gaan drinken in the first place?

Wat zie je voor doelen voor jezelf in dit leven, wat denk je dat je wil bijdragen? Waar zit je kracht en waar ben je goed in?

Professionele hulpverlening kan ook een optie zijn - maar het 'behandelen' door iemand die jou 'beter' gaat maken kan ook op het verkeerde spoor zetten. Beter worden en zin en motivatie krijgen zit ergens in jezelf - de weg er naar toe vinden is een weg die een omgeving als een recovery college goed kan begeleiden.

Verder kan het zin hebben om te kijken naar de fluoxetine en/of de stemming in relatie tot de motivatie....

Greetz Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 59
Beantwoord door: Jim van Os op 25 maart 2019
  • Deel deze pagina: