Main content

Vraag

Ik slik sinds 5 weken citalopram en ben heel onrustig en slaap slecht. Kan dat van de medicijnen zijn?

Antwoord

Bijwerkingen van antidepressiva kunnen wel eens lijken op de verschijnselen van een depressie. Als de klachten pas gekomen zijn na het starten van een medicijn, is het waarschijnlijk een bijwerking. Na een week of zes moet de werking wel zichtbaar worden, anders moet je overwegen om de dosis te verhogen of een ander antidepressivum te nemen.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 61
Beantwoord door: Ralph Kupka op 16 maart 2020
  • Deel deze pagina: