Main content

Vraag

Ik ben een vrouw van 51 jaar en heb 12 jaar geleden een psychotische periode gehad. Daarna diverse antipsychotica en antidepressiva gehad en uitgeprobeerd, uiteindelijk alleen nog maar Abilify 30 mg. Vanwege de bijwerkingen ben ik in 2010 zelf gestopt (zat toen op 15 mg) maar toen kwam de achterdocht weer terug, en weer begonnen met Abilify 10 mg.

Twee jaar geleden zat ik op 2,5 mg Aripiprazol en dat was zo laag, vond de behandelaar, dat ik kon stoppen. Dat ging niet goed en ben ik weer begonnen met 2,5 mg. Ik wil heel graag minderen c.q. afbouwen vanwege gewichtstoename en algemeen goedvoelen. Ik ben sindsdien per half jaar met een 0,5 mg aan het afbouwen, in overleg met de psychiater die mij aripiprazol in drankvorm kon voorschrijven..

Vandaag ben ik met 1,0 mg begonnen. Ik heb geen baan, woon met man en twee kinderen samen, sport, doe vrijwilligerswerk en heb een redelijke sociaal netwerk, ik rook en drink niet. Kortom, ik hoop dat deze afbouw mij gaat lukken.

Zijn er meer mensen die op deze manier (in drankvorm) zo langzaam afbouwen? Dit zou ik graag willen weten.

Antwoord

Geweldig hoe je dat doet - dank voor delen, belangrijk!

En in antwoord op je vraag: JA, ik krijg met enige regelmaat mensen die met aripiprazol 1mg/ml drank bezig zijn om af te bouwen.

Ik denk dat aripiprazol een "funny" geneesmiddel is - in de zin van dat het soms extreme effecten kan geven en ook bij afbouw tot grote problemen kan leiden, omdat mensen er sterk op reageren.

Dus houd me op de hoogte graag hoe het gaat, ben benieuwd!

Groet Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 51
Beantwoord door: Jim van Os op 3 juli 2019
  • Deel deze pagina: