Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Gesprekken met een psychiater – over afstelling van medicatie

blog- gesprek psychiater afstelling van medicatie

Vandaag gebeld met de psychiater over de afstelling van medicatie! Ik was een beetje nieuwsgierig en zat met gemengde gevoelens over ons laatste gesprek eergisteren. Ik heb mijn eigen gedachten over de stress en spanningen die ik soms voel en zou liever zien dat de medicatie voor deze spanningshoofdpijn wordt verhoogd (amitriptyline).

Maar dat gaat niet zomaar zei ze. We waren een traject ingestapt waarbij het eerst belangrijk was dat dit wordt afgerond, namelijk het vervangen van de medicijnen voor mijn “psychotische kant”. Dat moet nu eerst gedaan worden.

Afstelling medicatie

Maar ik zat met gemengde gevoelens: ik weet dat ik met dit traject bezig ben, maar ik wilde graag ook amitriptyline hebben, omdat ik dat eigenlijk de beste oplossing vind voor mijn probleem; al ben ik al in een traject met antipsychotica. Tja dit was natuurlijk ook een erg complexe vraag voor haar. Ik met mijn vraag vanwege de spanningshoofdpijn en zij die even totaal geen weg ziet om hieraan gehoor te geven.

Tja dat was een kwestie die ze toch wel goed begreep! En ik dacht ff van niet! Ze wil ook helpen en dat doet ze! Want zij weet dat dit komt door de werking van deze twee medicamenten. Meteen de oplossing! Dat de stress en de spanningen die in mijn lijf zitten veroorzaakt worden door deze twee medicijnen. Met name dat voor de psychotische kant, waarvan het traject nu gestart is. Hiervan ondervond ik inderdaad stress en spanning en hiervan heb ik echt last.

Het gesprek van eergisteren ging erover om het medicijn dat ik slikte (abilify) te vervangen door een ander (cariprazine) voor de psychotische kant.

Ik vind het allemaal prachtig hoe zij voor mij een consult maakt

Voor mij wil zorgen om alles te optimaliseren. Niets om niet blij over te zijn. Zij is een super psychiater, zo één heb ik nog nooit gehad. Ze legt alles goed uit en gaat in je hoofd/ dossier duiken om alles nog een keer te verduidelijken! Wat er moet gebeuren en hoe ik mij het beste gedraag met mijn stoornis! En de aanvullende medicijnen waar ze mij mee wil helpen op het juiste strijdniveau te leven. Gehard te zijn. En ook geeft ze ezelsbruggen om mij belangrijk te voelen. Ze is echt heel leuk. Ik ben ervan onder de indruk.

De spanningen komen dus van dit proces van afstelling van medicatie

Ook dat ik net gestopt ben met roken van een elektrische damper werkt mee aan deze spanningen. Ik werk keihard aan mijn kwaliteiten en dat zorgt ook voor spanning. Dat het voornamelijk de oude medicijnen zijn die voor deze stress zorgen wist zij ook nog te vertellen. Dus wil zij eerst proberen deze zo snel mogelijk af te bouwen. Bij mij blijft wel de kwestie dat ik toch wel stress en spanningen heb. Daarom heeft zij meteen de abilify gehalveerd, dit vanwege de werking van het medicijn dat drukte veroorzaakt als bijwerking. En het nieuwe medicijn heeft ze verhoogd (cariprazine). In de hoop dat de spanningshoofdpijn weg gaat!

Verder ben ik door wat adviezen gaan inzien dat het zorgen voor je zelf ook erg belangrijk is. Ik moet dus hieraan zelf werken. Met andere woorden zei ze; je gaat maar lekker lopen en gezond eten. En voor je eigen conditie en motivatie zorgen om ook gezond te blijven. Dit moest ik eerst maar eens proberen. Mocht ik er er echt niet in slagen de stress of de spanningshoofdpijn weg te krijgen kon ik haar opnieuw bellen en advies vragen. Of misschien dat ze toch de amitriptyline zal overwegen. Het allerbelangrijkste is gewoon gezond zijn en mezelf verwennen met bijvoorbeeld een sjaal. Lopen helpt tegen spanningen en een knusse deken of een sjaal rond je nek ook.

Meer lezen over medicatie?

Foto van auteur zelf

Reacties

Eén reactie op “Gesprekken met een psychiater – over afstelling van medicatie”

  1. Suzanne

    Wat heerlijk dat je zo’n fijne psychiater hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *