Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

PsychoseNet Original Series

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter, YouTube en Wiki.

De spirituele kant van psychose – Jim in gesprek met Myrrhe

PsychoseNet Podcast Myrrhe van Spronsen en Jim van Os over de spirituele kant van psychose

In deze podcast spreken we met Myrrhe over de spirituele kant van psychose. Myrrhe is arts, hersenwetenschapper, kunstenaar en iemand met ervaringskennis van psychose. Ze vertelt over haar reis door psychosegevoeligheid.

Jim van Os is de host van de PsychoseNet podcast, de podcast waarin we willen leren over mentale variatie, hoe je dat breder kan zien als algehele menselijk variatie, hoe je over variatie praat en hoe je je daar als mens je weg in kunt vinden.

In deze aflevering vertelt Myrrhe hoe ze met de tijd er achter kwam dat er ook een spirituele kant zit aan psychose, die niet zozeer koste wat kost onderdrukt moet worden.

De spirituele kant van psychose vraagt om integratie en spirituele ontwikkeling

Ze is nu bezig met het afbouwen van haar medicatie. Hiervan heeft ze een kunstproject heeft gemaakt waar mensen aan kunnen doneren via deze link.

Beluister hier de podcast met Jim van Os en Myrrhe van Spronsen.

Myrrhe zat af en toe wat ver van microfoon, het stemgeluid van Myrrhe is daardoor op sommige plekken iets aan de zachte kant.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.