Veel gezochte termen

A Monster Calls – Film Review: creatieve film over leven en loslaten

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

A Monster Calls – Film Review: creatieve film over leven en loslaten

A Monster Calls - deze film is een kunstwerk

A Monster Calls is een film waarbij je met kippenvel eindigt. Ik heb deze film door de jaren heen twee keer gezien. De film blijft prachtig. Tweemaal raakte ik onder de indruk hoe beeld, creativiteit, fantasie, kunst met ondersteunende verhalen zijn verweven. Dat alles is bijzonder goed gelukt binnen dit kwetsbare en herkenbare verhaal. Kortom: Deze film is een kunstwerk.

Een film vol verbeelding

Hier de officiële omschrijving van deze knappe film. Die officiële omschrijvingen zijn meestal een beetje saai, maar het geeft je een globaal beeld waar de film over gaat.

A Monster Calls

“Stories are wild creatures.”

Na de scheiding van zijn ouders woont de 12-jarig Conor (Lewis MacDougall) bij zijn moeder (Felicity Jones). Zij is ernstig ziek geworden en daarom krijgen ze vaak bezoek van zijn oma (Sigourney Weaver) met wie Conor geen goede relatie heeft. Op school wordt hij door zijn klasgenoten gepest. Hij heeft ’s nachts last van nachtmerries, in zijn verbeelding krijgt hij elke nacht bezoek van een monster dat hem verhalen komt vertellen.

Creatief verhaal over loslaten

Ik zag een film die over loslaten gaat, over je het leven je laten overkomen. En over bij jezelf blijven, over pijn ervaren en voelen. Op een beeldende manier weet men in deze film gevoel over te brengen, maar ook vermijding, de verwarring en de boosheid. Dat doen ze met fantasie, de creativiteit in deze film is bijzonder. Door het inbrengen van losse verhalen weten de makers de film nog verder te verdiepen. Dat is heel knap en is ook goed gelukt.

Conclusie:

Film geslaagde film over het leven, het verhaal is bijzonder beeldend uitgewerkt. Complimenten!

Nog een tip: Als je na het kijken van deze film niet wilt dat anderen kunnen zien dat je geëmotioneerd bent geraakt? Verstop dan vooraf een zakdoekje in je broekzak, dan ben je alvast voorbereid. Je zou ‘m wel eens nodig kunnen hebben… 😉

De film bekijken

Dit is de trailer van A Monster Calls

Een klein voorproefje van deze bijzondere, menselijke film.

YouTube player
A Monsters Call – Prachtige film over afscheid en loslaten

Waar kan je deze film bekijken?

De film is nu te zien op Amazon Prime VideoHBO Max en Viaplay. Je hebt mogelijk wel een abonnement nodig.

Wat zeggen anderen over deze film?

Deze film een goede waardering gekregen van het publiek.

Meer goede films kijken?

PsychoseNet is op zoek naar donateurs

Wil je ons steunen?

Reacties

Eén reactie op “A Monster Calls – Film Review: creatieve film over leven en loslaten”

  1. ZeeKomkommer

    Heel mooi stuk over deze film. Heb deze film destiids in de bioscoop gezien, hield het niet droog. Precies de film die ik moest zien. Mooi en krachtig verhaal over rouw, loslaten en verder gaan. Heel dankbaar dat ik deze heb gezien.