Main content

In deze onzekere tijd worden veel mensen op verschillende manieren getroffen. Om elkaar een hart onder de riem te steken en toch een beetje samen te kunnen zijn, organiseert Stichting Socialrun sinds gisteren (16 maart) de komende avonden om 20.00 uur een ‘in je eigen huiskamer concert’ via Facebook live.

Dinsdagavond gaf hoogleraar psychiatrie en voorzitter van PsychoseNet Jim van Os een online lezing over psychisch lijden en hoe je hier samen woorden aan kan geven. Je kunt de lezing nu terugkijken!


Biografie Jim van Os
Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij verschijnt sinds 2014 op Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.)

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.